Žalost v svetu countryja

V hudi prometni nesreči umrla članica Dixie Chicks Laura Lynch

R.T.
24. 12. 2023, 08.17
Posodobljeno: 24. 12. 2023, 08.21
Deli članek:

Ustanoviteljica legendarne ameriške country zasedbe Dixie Chicks je umrla v petkovi prometni nesreči v bližini kalifornijskega mesta El Paso.

Profimedia
Od leve proti desni: Emily Erwin, Laura Lynch in Martie Erwin leta 1993 v Dallasu.

65-letna Laura Lynch, ki je teksaško zasedbo Dixie Chicks zapustila konec devetdesetih let prejšnjega stoletja, je umrla v trčenju dveh osebnih vozil, so potrdili na teksaškem ministrstvu za javno varnost.

»Obdobje, ko smo skupaj igrali glasbo, se smejali in potovali, ima v naših srcih posebno mesto,« so na Instagramu zapisali preostale članice zasedbe Dixie Chicks, ki danes nosi ime The Chicks. Vest o Laurini smrti jih je po lastnih besedah »šokirala in užalostila.« Nekdanjo članico in eno od ustanoviteljic skupine so opisale kot »svetlo zvezdo z nalezljivo energijo in humorjem, ki je v začetkih dala zagon dala zagon naši skupini.« Dodale so, da je Laura ljubila Teksas in je pomembno prispevala k temu, da je njihova skupina postala tako uspešna.

Skupino so leta 1989 v Dallasu ustanovile basistka Lyncheva, pevka in kitaristka Robin Lynn Macy ter sestri Martie in Emily Erwin. Skupina, ki se je posvetila tradicionalni glasbi ameriškega podeželja, je hitro segla čez meje Teksasa in presegla tudi ameriške meje. Po kritikah, da zaradi besede dixie njihovo ime povezujejo s suženjstvom, se je skupina pred tremi leti preimenovala v The Chicks.