Obožuje svoj poklic

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

S.Č.
4. 12. 2023, 14.44
Posodobljeno: 4. 12. 2023, 15.10
Deli članek:

Vedno nasmejana, pozitivna, energična, srčna, unikatna. Vse to in še veliko več je Alya.

Darja Štravs Tisu
Pravi, da obožuje svoj poklic.

Priljubljena slovenska pevka Alya je v svoji dolgoletni karieri nanizala lepo število uspešnic in videospotov, pohvali se lahko s številnimi nagradami, nastopi na odmevnih festivalih in z drugimi uspehi, sodelovala je z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, se odzvala vabilu za sodelovanje pri številnih dobrodelnih projektih in jih kar nekaj organizirala tudi sama.

Že 16 let pa poučuje tudi solo petje, kar jo osrečuje in izpopolnjuje. Obožuje otroke in kot učiteljica petja želi svojim učencem dati ne le tehnično znanje, ampak predvsem zaupanje vase in čim več pozitivne spodbude, česar sama na svoji glasbeni poti ni bila vedno deležna. Alya je tokrat poudarila kako pomembno je, da imaš že v rani mladosti podporo družine, okolice in učiteljev v glasbeni šoli, če želiš razvijati svoj glasbeni potencial in uresničiti svoje sanje.

Nastopati je začela že v 1.letniku

"Moja kariera v šovbiznisu se je začela že pri petih letih, ko sem posnela svojo prvo televizijsko reklamo za celo Jugoslavijo in to je bila zame nekakšna prelomnica. Takrat sem vedela, da želim to početi tudi v prihodnje. Potem se je to nadaljevalo skozi plesno šolo, glasbeno šolo, kjer sem igrala klavir, in že zelo zgodaj, v 2. razredu, sem ustanovila svojo plesno skupino in jaz sem bila seveda tista, ki je trenirala punce. Na začetku sem v bistvu bolj plesala kot pela, potem sem naenkrat v 3. in 4. razredu začela peti. Najprej v pevskih zborih in potem sem začela obiskovati še ure solo petja. Šele takrat sem dejansko začutila, da pa bi res rada pela."

V 1. letniku je že začela nastopati, najprej po diskotekah. Imela je producenta Dareta, ki je skrbel za njene nastope, in tudi starša sta mu zelo zaupala. Čeprav njena starša nista iz glasbenega sveta, sta jo na njeni poti že od začetka zelo podpirala in jo vozila na vse možne urice, kar ji je ogromno pomenilo dodaja.

"Nekje od mojega petnajstega leta je šlo potem vse samo še navzgor. Začela sem z jazzom, funkom, bluesom, potem šla v pop vode, rock'n'roll vode, no, sedaj pa v popu še vedno ostajam." je bila za zadovoljna.si iskrena pevka.