Furija

Gola ženska divjala na potniškem vlaku, nato jo je mahnila v mrzlo noč

R.T.
4. 12. 2023, 14.55
Posodobljeno: 4. 12. 2023, 14.55
Deli članek:

Policija v Stuttgartu je imela ponoči opravka s poblaznelo 42-letnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Celotna drama, za katero je ponoči poskrbela neka poblaznela 42-letna Nemka, se je začela že na železniški postaji v Waiblingnu, kraju v neposredni bližini Stuttgarta. Tam je nenadoma s sebe strgala vsa oblačila, začela kričati in se povzpela na potniški vlak proti Stuttgartu. Na vlaku je nato iz neznanega razloga začutila neustavljivo željo, da se prebije v toaleto, zato je začela s pestmi udrihati po vratih. Kot poroča nemški tabloid Bild, je na školjki ravno takrat sedel 41-letni potnik, ki mu je celoten dogodek nagnal strah v kosti. Upravičeno!

Po navedbah policije se je moški v stranišču najprej zabarikadiral, nato je le zbral pogum. Odprl je vrata in jo mahnil proti sprevodniku, a je bila gola obsedenka hitrejša. Ujela ga je, zagrabila in začela udrihati po glavi. Nad agresivno žensko so se nato spravili očividci, ki so jo poskušali zleči z žrtve in jo onesposobiti, a so bili le delno uspešni. Furija se je iztrgala iz njihovega primeža in se pognala proti vratom, kjer je nato razbila dve okni. V tem je drama že prišla na uho strojevodji, ki je vlak ustavil, ženska pa se je skozi vrata pognala v noč.

42-letnici so bili takrat že na sledi policisti. Izsledili so jo v bližini ene od železniških postaj na severovzhodu Stuttgarta. Takoj jim je bilo jasno, da posredovanje ne bo preprosto, ženska jih je namreč pričakala s kamnom v roki. Slednjega je pobrala z železniške proge. »Policisti so ji morali zagroziti s solzivcem. Šele tako so jo uspeli prepričati, da kamen odložil,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije. Na tej točki je vredno omeniti, da je bilo zunaj - 5 stopinj Celzija, ženska pa je naokoli blaznela povsem gola. Policisti so jo po posvetu z zdravnikom odpeljali v bolnišnico, a ji ne bo ušla kazenska ovadba zaradi storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in povzročitve telesne poškodbe.