Častna nagrada

Meryl Streep zdaj tudi uradno postala ikona

S.Š./STA
19. 8. 2023, 16.43
Deli članek:

Muzej akademije za filmsko umetnost, ki so ga leta 2021 odprli v Los Angelesu, bo hollywoodsko zvezdnico, 74-letno Meryl Streep počastil s častno nagrado ikona.

Profimedia
Meryl Streep

Nagrado, poimenovano Icon Award, podeljuje umetnikom, ki imajo "pomemben, svetovni kulturni vpliv". Trikratni dobitnici oskarja bodo nagrado podelili 14. oktobra, je sporočilo vodstvo muzeja.

Muzej bo za zasluge filmski industriji letos počastil tudi ameriškega režiserja in igralca Michaela B. Jordana, voditeljico in igralko Oprah Winfrey ter režiserko, scenaristko in igralko Sofio Coppola. Lani je nagrado Icon Award prejela zvezdnica filma Čedno dekle Julia Roberts.

Tudi za dobrodelnost

Soustvarjalki oktobrske gala podelitve bosta režiserka Ava DuVernay in igralka Halle Berry. Na dobrodelni prireditvi pričakujejo številne ugledne goste. Donacije, ki jih bodo zbrali na prireditvi, bodo namenili muzejskim programom.

Muzej akademije za filmsko umetnost v Los Angelesu je posvečen umetnosti in znanosti filmske industrije. Ima več razstavnih prostorov, dvorane za projekcije, izobraževalne prostore in restavracije. Obiskovalcem ponuja obsežen vpogled v zgodovino in razvoj filmske umetnosti ter vseh vidikov filmske produkcije. Je del Ameriške filmske akademije, ki podeljuje oskarje.