Šokiral

Miha Šalehar opustil svoj posel v Robidišču, se zdaj res vrača na radio?

E. J.
24. 3. 2023, 11.00
Posodobljeno: 24. 3. 2023, 11.04
Deli članek:

Po stampedu ovajanja, inšpekcij, poškodovanja lastnine, 'scanja' po vratih hiše in nazadnje tudi tožb Miha Šalehar zapira Robidišče Trail Center.

Arhiv Lady
Miha Šalehar zaključuje zgodbo z gorskim kolesarstvom in se menda vrača pred radijski mikrofon.

Nekdanji radijec in televizijec, ki se je posvetil svoji življenjski strasti - gorskemu kolesarstvu, je izpolnil svoje sanje in postal lastnik trail centra Robidišče, kjer je gostil kolesarje in s precej truda skopal traile za kolesarje. A Miha Šalehar je zdaj je presenetil z novico, da se Robidišče Trail center zapira, glavni krivec za to, da se je center za gorske kolesarje ustavil, pa so raznorazni napadi, številni inšpekcijski nadzori, skratka, legalni zapleti, kot je to poimenoval Šalehar, saj bodo infrastrukturo Robidišča podrli in bo "vrnjena robidam v trajno upora."

Poškodovanja lastnine in scanje po vratih hiše

"Zgodila se je stokrat slišana podalpska zgodba z arhetipskim junakom, ki se je odločil, da bo iz male vasi izgnal sovražnike robid – krave s teleti in Ljubljančane s kolesi. Sledila je šentflorjanska hibridna vojna: stampedo ovajanja, inšpekcij, zašankarskih dezinformacij, poškodovanja naše lastnine, trejlov, scanja po vratih hiše in nazadnje tudi tožb, ki so nam pomagale, da se končno spametujemo," pravi o razlogih za to odločitev in dodaja, da sta tako sosedska kot občinska skupnost namesto revitalizacije vasi po sodobnih merilih butičnega zelenega turizma raje izbrali lokalno tradicijo nenapredka. "Seveda lahko pridete k nam spat in vozit druge posoške potke in pa seveda tiste, ki jih v bližini kopljejo sosedje Italjani."

Se vrača pred radijski mikrofon?

Omenjeni 'arhetipski junak' je posameznik, ki mu je poleg Robidišča Trail Centra uspelo pregnati tudi krave iz okoliških pašnikov, je za N1 povedal Šalehar in dodal, da pri vsem skupaj verjetno ne gre za kaj drugega kot za neki šov v očeh lokalnega prebivalstva. Z gorsko-kolesarskim poslom je opravil, ima pa že nove projekte: končuje novo knjigo in napoveduje novi podkast za jesen, omenil pa je še, da se vrača tudi na radio - tega, ali ga bo znova mogoče slišati na Valu 202, kjer je lansko dal odpoved, pa ni želel komentirati.