Kurentovanje 2023

Rock večer v znamenju skupin Siddharta in Leteći odred

N.N.
5. 2. 2023, 17.24
Posodobljeno: 5. 2. 2023, 17.27
Deli članek:

Kurentovanje ima na Ptuju in v okolici poseben čar. Vse je prilagojeno noremu pustnemu vzdušju, na vsakem koraku je moč srečati vesele pustne like – tiste avtohtone, kot tudi karnevalske maske.

DAMN Media
Rock večer na kurentovanju 2023.

Ptuj je prestolnica etnografije, kjer lahko v intimnem vzdušju spoznate tradicionalne pustne like in jih ob večerih srečate v osrčju najstarejšega slovenskega mesta.

Po fantastičnem uvodnem večeru Kurentovanja 2023 z največjo zvezdo Balkana Ceco so polno karnevalsko dvorano Campus Sava Ptuj, v kateri se je znova zbralo okoli 3000 obiskovalcev, zaznamovali rock ritmi dveh izjemnih zasedb – Siddharta in Leteći odred.

Slednji je navdušil in ponudil točno to, kar so obiskovalci pričakovali - vse največje jugo rock hite, lepo stopnjevanje tekom večera in nadaljevanje nore zabave do jutra. Njihov pevec Denis Dumančić med maskami najbolj obožuje lik Indijanca, saj je velik ljubitelj Winnetouja.

DAMN Media
Rock večer na kurentovanju 2023.

Siddharta je upravičila svoj sloves in pripravila res enkratno vzdušje z vsemi svojimi največjimi uspešnicami. Obenem so Ptuju in tukajšnjemu pustnemu dogajanju izrekli velik poklon, saj pravijo, da je dogajanje skozi cel pustni čas res pravi način vzdrževanja pustnega vzdušja – ostalo skrivanje za maskami samo za en dan nima takšnega pomena, kot ptujska tradicija, kjer vsi za pustno rajanje živijo skoraj cel mesec – to je pa presežek. Fantje gojijo izjemno spoštovanje do lika kurenta, zato pravijo, da bi želeli nekoč tudi sami obleči njegovo opravo.

Vabljeni, da se nam v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj pridružite tudi v petek, 10.februarja, ko bo tam potekal Galama večer s skupino Mambo kings, Draženom Zečićem in Aktualovo galamo.

Vstopnice za Kurentovanje 2023 so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol.

Organizatorji: Radio-Tednik Ptuj, Event 24 in Arena Sava Campus Ptuj