Carpe Diem

VIDEO: Joker Out premierno predstavili evrovizijsko pesem

M.K. / STA
4. 2. 2023, 21.41
Posodobljeno: 4. 2. 2023, 21.48
Deli članek:

Skupina Joker Out je v nocojšnji televizijski oddaji Misija Liverpool premierno predstavila skladbo Carpe Diem, s katero bodo Slovenijo maja zastopali na evrovizijskem izboru v Liverpoolu. RTV Slovenija je namreč letos namesto izbora Ema evrovizijskega predstavnika izbrala na interni način.

Katja Kodba - RTV Slovenija
joker out.

Petčlanska zasedba, v kateri so Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni), so skladbo izvedli po tem, ko so jo ustvarili v hamburškem studiu s producentom Žaretom Pakom, ob tem pa so predstavili tudi videospot, ki je nastal v Ljubljani.

V oddaji so povedali, da je Eurosong zaznamoval njihova otroška leta, nastop na njem pa bo, kot je dejal Cvjetićanin, uresničitev otroških sanj. V prestolnici skupine The Beatles, kjer bo tekmovanje potekalo namesto v Ukrajini, se bodo 11. maja v drugem predizboru potegovali za morebitni nastop v finalu, ki bo na sporedu 13. maja.

Voditeljica oddaje Miša Molk je ljubljansko skupino, ki deluje od leta 2016, predstavila kot najbolje prodajane domače izvajalce lanskega leta, za nastop na največjem tekmovanju v popularni glasbi pa so prepričali s kakovostjo, ambicioznostjo in nalezljivo sproščenostjo.

Skladba Carpe Diem je od vseh pesmi, ki so jih ustvarili doslej, najbolj evrovizijska, so povedali člani zasedbe. V njej med drugim sporočajo, da ne bodo sodelovali pri "igri sovraštva".