prva vloga - prva 'plača'

Igralec je za film Teksaški pokol z motorko za plačilo dobil travo

M. T. V.
18. 1. 2023, 15.05
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 15.09
Deli članek:

Igralec John Larroquette je priznal, da za svoje prvo filmsko delo, naracijo kultne grozljivke, ni prejel denarja, pač pa prepovedano drogo.

Profimedia
John Larroquette

Eden hollywoodskih mitov je bil, da je bil danes 75-letni igralec John Larroquette za svoj prvi film Teksaški pokol z motorko leta 1974 plačan v marihuani. »To popolnoma drži,« je zdaj John končno potrdil v intervjuju za revijo Parade.

Danes žal že pokojni režiser Tobe Hooper je igralca prosil, da bi za njegov nastajajoči film prebral vezni tekst, a mu žal ni mogel obljubiti klasičnega plačilnega čeka, ker je šlo za nizkoproračunski film in denarja ni imel. »Dal mi je nekaj marihuane, jaz pa sem odšel iz studia, ga potrepljal po hrbtu in mu zaželel veliko sreče,« se spominja petkratni dobitnik emmyja. Film je nato postal velika uspešnica, ki danes velja za eno kultnih grozljivk, dobila pa je tudi več nadaljevanja (zadnje lani) – vse od teh je zopet glasovno opremil John, ki pa je tokrat za delo dobil pošteno plačilo.

John, ki ga poznamo iz serij Knjižničarji, Zvezde na sodišču, McBride, The Night Court in The John Larroquette Show, je še pojasnil, da je prvi prvem filmu pravzaprav šlo za uslugo, saj sta se z režiserjem spoznala že nekaj let prej, ko je sam še delal kot natakar, in postala prijatelja, tako da ga pravzaprav ni mogel zavrniti, čeprav mu ni mogel plačati.