Borut Veselko postal ukrajinski zločinec

Slovenski zvezdnik med igralsko elito

M. T. V.
18. 1. 2023, 14.03
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 15.59
Deli članek:

V akciji Klub morilcev se s Samom Neillom, Henryjem Goldingom in Noomi Rapace pojavi tudi slovenski igralec Borut Veselko.

Osebni arhiv
Borut Veselko

V kina prihaja akcijski film Klub morilcev, ki ga je režiral Camille Delamarre (Prenašalec: Nasledstvo), v njem pa zaigra kar nekaj znanih filmskih imen, na primer Sam Neill (Jurski park), Henry Golding (Noro bogati Azijci), Daniela Melchior (Odred odpisanih: Nova misija), Noomi Rapace (Dekle z zmajskim tatujem) in Jimmy Jean-Louis (XXL punce).

V filmu o morilcu, ki mora ubiti sedem ljudi, a ugotovi, da so tudi njegove tarče morilci, ki hočejo ubiti njega, pa boste ugledali tudi nam zelo znan obraz: Boruta Veselka!

YouTube
Borut Veselko v filmu Klub morilcev

Slovenski igralec v uvodnem prizoru filma odigra vlogo prve žrtve. Ker so celotni film posneli v Torinu, so tako tudi njegovi prizori posneti v tem italijanskem mestu, čeprav njegov lik – ukrajinski mafijec Jakov – živi v Pragi. Svoje prizore je Veselko posnel v treh dneh, na snemanju pa je imel priložnost spoznati tudi velikega zvezdnika, novozelandskega igralca Sama Neilla (ki v filmu zaigra Caldwella, ki naroča umore). Borut zanj pravi, da »je izjemno prijeten, razgledan in zelo radoveden sogovornik«.

Boruta lahko opazite tudi v napovedniku za film: