kar je, je

Za princa Harryja ni več poti nazaj

R.T.
10. 1. 2023, 06.47
Posodobljeno: 10. 1. 2023, 06.59
Deli članek:

Dan, na katerega za vojvodo sussekška ni več povratka, je tu.

Profimedia
Harryjeva Rezerva

Londonske knjigarne so danes svoja vrata odprle že opolnoči, da bi zadostile povpraševanju po spominih princa Harry, ki so izšli danes.

Izid Rezerve sledi kaotičnemu dogajanju v Španiji, kjer so bili izvodi na voljo že prejšnji teden. V javnost je posledično pricurljal večji del vsebine.

Knjiga je na voljo v 16 jezikih širom oble. Na Amazonu že kraljuje na lestvici najbolje prodajanih knjig, tudi prednaročil v britanskih knjigarnah je malo morje.

Vojvoda sussekški je na 410 stran popisal konflikte in napete odnose v britanski kraljevi družini, s tem pa svojo različico dogodkov, ki so pripeljali do razkola med njim ter bratom Williamom in očetom Karlom III. Prebrati je mogoče tudi, kako je moledoval očeta, naj se po smrti princese Diane ne poroči znova; da je med vojskovanjem v Afganistanu pokončal 25 talibanskih borcev; da je jemal droge; in da se njegova žena Meghan Markle in bratova žena Kate Middleton nista najbolje razumeli.

Celotno knjigo pa preveva občutek nepredelane žalosti zaradi smrti matere, piše britanski BBC. Krivdo za njeno smrt pripiše medijem, večkrat pa je že poudaril, da bi bil njegov življenjski dosežek, če bi uspel spremeniti medijsko krajino.

Buckinghamska in Kensingtonska palača zaenkrat ostajata zaviti v molk.

Ne več tako priljubljen

Razvpitost, ki jo Harry uživa zadnjih nekaj mesecev, pa ni dobro vplivala na njegovo priljubljenost na Otoku. Nedavna raziskava javnega mnenja je pokazala, da ima kar 64 odstotkov anketiranih negativno mnenje o princu, pozitivno pa 26. Teh je še jeseni bilo 33 odstotkov. Pred petimi leti pa mu je bilo naklonjenih kar 80 odstotkov od 1700 anketiranih odraslih oseb. So mu pa te dni bolj naklonjeni mladi, stari od 18 do 24 let.