Nepričakovano

Kirstie Alley, zvezda serije "Na zdravje" umrla v 71. letu

E. J.
6. 12. 2022, 07.20
Posodobljeno: 6. 12. 2022, 07.29
Deli članek:

Igralka Kirstie Alley, zvezdnica velikih in malih zaslonov, znana po vlogi, nagrajeni z emmyjem v seriji "Na zdravje" in filmih, kot je "Glej, kdo govori", je umrla po kratkem boju z rakom. Njena otroka True in Lillie Parker sta novico objavila na svojem družbenem omrežju. Imela je 71 let.

profimedia
Nepričakovano je umrla Kirstie Alley.

"Z žalostjo vas obveščamo, da je naša neverjetna, goreča in ljubeča mati umrla po boju z rakom, ki so ga odkrili šele pred kratkim," je zapisano v izjavi.

"Bila je obkrožena z najožjo družino in se borila z veliko močjo, tako da nam je pustila gotovost o njenem neskončnem veselju do življenja in kakršnih koli dogodivščinah, ki so pred nami," se je nadaljevala izjava družine. "Ne glede na to, kako ikonična je bila na platnu, je bila še bolj neverjetna mati in babica. Veselje in strast do življenja naše matere, njenih otrok, vnukov in njenih številnih živali, da ne omenjamo njenega večnega veselja do ustvarjanja, so bili neprimerljivi in ​​so nas navdihnili, da živimo polno življenje, kot je ona," je zapisano v izjavi.

Donovan Daughtry, Alleyin predstavnik za medije, je za CNN po elektronski pošti potrdil, da je igralka umrla, še poročajo.

Začetki kariere

Kirstie Alley, dvakratna dobitnica nagrade Primetime Emmy, se je rodila leta 1951 v Wichiti v Kansasu.

Po izjemni vlogi v filmu "Star Trek II: The Wrath of Khan" iz leta 1982 je igrala vloge v filmih, kot sta "Zmenek na slepo" iz leta 1984 in "Poletna šola" iz leta 1987 ob Marku Harmonu.

Istega leta je Alley sledila Shelley Long, da bi igrala glavno vlogo ob Tedu Dansonu v televizijskem sitcomu "Na zdravje", ki je bila premierno prikazana leta 1982. Alley se je prvič pojavila leta 1987, ko je igrala močno in neodvisno barsko menedžerko Rebecco Howe, ki je ostala na hvaljena oddaja do konca leta 1993.

profimedia
Kirstie Alley in Ted Danson.
Po osvojitvi emmyja za izjemno glavno igralko v humoristični seriji leta 1991 za "Na zdravje" in še enega za glavno igralko v miniseriji ali specialki za "Davidovo mamo" iz leta 1994, je v poznih 90-ih ponovno dosegla TV uspeh s serijo "Veronikina omara",« kar ji je prineslo še eno priznanje za emmyja. Poleg tega je Alley igrala v številnih nepozabnih filmih, kot so filmi "Look Who's Talking", "Madhouse" iz leta 1990 in "Drop Dead Gorgeous" iz leta 1999 z Ellen Barkin.

Leta 2005 je Alley napisala scenarij in igrala v komediji "Fat Actress", preden se je podala na resničnostno televizijo.

Leta 2010 se je pojavila v "Kirstie Alley's Big Life", naslednje leto je bila tekmovalka v 12. sezoni ABC-jevega "Dancing with the Stars" in zasedla drugo mesto v 22. sezoni britanske različice "Celebrity Big Brother" leta 2018. Leta 2022 , je tekmovala v 7. sezoni Foxove oddaje “The Masked Singer.”

profimedia
Kirstie v zadnjih letih.
Kasnejši del njene kariere pa je zaznamovala Alleyjeva nagnjenost k sprožanju polemik, zlasti prek družbenih medijev. "Vedno se mi je zdelo, da če me nekdo nekaj vpraša, želi pravi odgovor," je Alley povedala za Good Housekeeping. "Mislim, da je tudi nekaj v tem, da sem iz Kansasa. Ponavadi ljudje mislijo, da sem iz New Yorka. Edina podobnost med Newyorčani in prebivalci srednjega zahoda je ta, da kar vidite, to tudi dobite."