junak

Princ Harry se je oblekel v Spider-Mana

M. T. V.
4. 12. 2022, 17.38
Deli članek:

Vse za dober namen – otrokom umrlih vojakov je v kostumu stripovskega junaka poslal sporočilo pred prihajajočimi božičnimi prazniki.

YouTube
Princ Harry se je oblekel v Spider-Mana.

Malce nenavadno je videti princa Harryja, oblečenega v stripovskega junaka Spider-Mana. A 38-letnik je to storil za dober namen: v imenu organizacije Scotty's Little Soldiers je otrokom, ki so izgubili starše vojake, ki so bili del britanskih oboroženih sil, skušal pričarati nasmeh na obrazu. V videoposnetku dobrodelne organizacije je otroke nagovoril, kako naj sprejmejo občutke ob tem največjem družinskem prazniku. »Božič je čas, ko naše drage zelo zelo pogrešamo. Ampak s tem ni nič narobe. Ampak hkrati se lahko zgodi, da se počutimo krive, ker se zabavamo brez staršev. Naj vam zagotovim, da naši starši vedno želijo, da se imamo dobro! Zato se nikar ne počutite krive. Pojdite in se zabavajte. Vesel božič,« je otrokom dejal v stripovskega junaka oblečeni Harry.

Scotty's Little Soldiers je dobrodelna ustanova, ki sta ji Harry in Meghan namenila vse finančne donacije ob njuni poroki in jo ves čas aktivno podpirata. Organizacija pomaga otrokom umrlih britanskih vojakov tako s finančno pomočjo kot svetovalnimi dejavnostmi. Kako je odraščati brez starša, Harry dobro ve iz lastnih izkušenj, saj je imel le 12 let, ko je v prometni nesreči umrla njegova mama, princesa Diana. »Ne mine dan, ko ne bi pomislil, kakšen vtis je pustila ne le name in na mojega brata, ampak na ves svet,« je dejal julija letos, ko bi Diana praznovala 61. rojstni dan.