2. sezona

Inšpektor Vrenko se vrača z novim pomočnikom in še bolj zapletenimi primeri

M. T. V.
10. 11. 2022, 07.18
Posodobljeno: 10. 11. 2022, 07.28
Deli članek:

TV Slovenija končala s snemanjem druge sezone serije Primeri inšpektorja Vrenka, gledalcem jo bodo postregli 8. januarja.

Žiga Kalan
Inšpektorja Vrenka seveda zopet igra Dario Varga.

V teh dneh se je končalo snemanje druge sezone kriminalistične serije Primeri inšpektorja Vrenka, ki nastaja po priljubljenih romanih slovenskega pisatelja Avgusta Demšarja. Prvo sezono smo gledali lani in je bila po trditvah TV Slovenija najbolje gledana igrana serija njihove televizije v tem tisočletju. Nova sezona bo imela šest delov, prva dva je režiral Boris Jurjaševič, preostale pa Slobodan Maksimović.

Žiga Kalan
Prizor iz snemanja druge sezone serije.

Glavnega protagonista seveda zopet igra Dario Varga, ki je o novi sezoni povedal: »Po mojem občutku so primeri bolj zapleteni, mislim, da bo še bolj napeto in še zanimivejše. V bistvu sva si z Vrenkom blizu, sva si podobna. On ima rad mene, in meni je vedno bolj všeč on, tako da sva se spoprijateljila.« Poleg Varge se vračajo tudi Katarina Čas v vlogi inšpektorjeve simpatije Mojce, Janez Hočevar – Rifle kot Vrenkov oče, Lotos Šparovec kot Vrenkov pomočnik Oskar Brajdič, namesto Jurija Drevenška, ki je v prvi sezoni igral kriminalista Marka Breznika, pa bo Vrenko dobil novega pomočnika Krajnca, ki ga igra Lovro Zafred.

Drugo sezono odpre primer umora gostujočega kongresnika, ki ga naplavi na obalo Drave. Velik del prizorov je posnet v Mariboru, v Vetrinjskem dvoru, nekatere najbolj izpostavljene like pa so uprizorili znani igralci Pia Zemljič, Nina Ivanišin, Uroš Fürst, Peter Boštjančič, Nebojša Rako.

Nato se bo Vrenko z očetom odpravil na oddih v znane prekmurske toplice, tam pa priskoči na pomoč svojemu kolegu inšpektorju Štefanu Houri (Gorazd Žilavec). Skupaj razrešujeta umor v ugledni prekmurski hotelirski družini, medtem pa njegov oče v termah najde simpatijo Ano (Teja Glažar).

Žiga Kalan
Vrenko bo pomagal prekmurskemu kolegu Houri (Gorazd Žilavec).

Zadnji primer pa bo sumljiva smrt v priznani štajerski vinarski družini. Med sprehodom v gozdu lovec naleti na razpadlo truplo. Izkaže se, da gre za sina znanega svečinskega vinarja (Peter Ternovšek), čigavo izginotja pa ni prijavil nihče. Igralsko zasedbo pete in šeste epizode zasedajo še Vladimir Vlaškalić, Minca Lorenci, Vesna Vončina, Viktor Hrvatin Meglič, Marinka Štern, David Čeh.

Nadaljevanka je bila posneta v petdesetih snemalnih dneh, prva klapa je padla v začetku maja v Mariboru, kasneje pa se je ekipa preselila v Prekmurje in Ljubljano ter se jeseni vrnila na obrobje Svečinskih goric, kjer je posnela zaključne prizore. »Pred nami je šest dobrih delov, v katerih bodo gledalci lahko zares uživali. Delamo iskreno, s srcem, upamo da bomo vsaj dosegli ali celo presegli prejšnjo sezono,« upa režiser Slobodan Maksimović. »Veseli smo, da nam bo uspelo, kljub obdobju covida, ki zadnja leta otežuje snemanja, ter finančnim omejitvam, četrto leto zapored slovenskim gledalcem ob vstopu v novo leto ponuditi kakovostno nadaljevanko v maternem jeziku,« pa se veseli urednik Igranega programa TV Slovenija Jani Virk.