ogromna produkcija

FOTO: Kate Beckinsale snema v Zagrebu, pri filmu angažirano tudi ogromno Hrvatov

M. T. V.
9. 11. 2022, 12.02
Posodobljeno: 9. 11. 2022, 12.16
Deli članek:

Akcijski triler Canary Black bodo na več kot stotridesetih lokacijah po mestu snemali še do konca januarja.

Blitz
Kate Beckinsale med snemanjem akcijskega prizora v Zagrebu.

V Zagrebu se mudijo britanski filmarji, ki snemajo akcijski triler Canary Black s Kate Beckinsale v glavni vlogi. Kate, ki je kinematografskemu občinstvu znana po svojih akcijskih vlogah v filmih Underworld in Jolt, v filmu igra CIA agentko Avery Graves, ki ji teroristi ugrabijo moža in jo izsiljujejo, da bi izdala državo. V glavni vlogi se ji pridruži Rupert Friend, ki ga gledalci dobro poznajo iz serij Anatomija škandala in Obi-Wan Kenobi.

Snemanje filma, ki ga režira Pierre Morel, bo potekalo do konca januarja (v načrtu je 50 snemalnih dni, s prekinitvijo med božično-novoletnimi prazniki) na okoli stotridesetih lokacijah po Zagrebu in okolici, za kar naj bi mestu plačali okoli 103 tisoč kun (okoli 13.658 evrov), poleg tega bo pri filmu sodelovalo 1200 hrvaških statistov, 18 igralcev in 380 drugih ljudi, eno pomembnejših vlog pa bo imela tudi 28-letna hrvaška igralka Romina Tonković, sicer Katina prijateljica, piše Jutarnji list. Zagreb naj bi sicer v filmu služil kot kulisa za Prago, snemali pa bodo tudi v Rovinju, ki bo 'igral' Tokijo. Ker na ulicah snemajo veliko akcijskih prizorov, so deli mesta občasno zaprti.

Gre za enega največjih projektov, ki so se v zadnjih letih snemali na Hrvaškem, poroča Index, in zagotovo največji, kar se jih je kdaj snemalo v Zagrebu.

Profimedia
Snemanje na eni od zagrebških streh ....

Profimedia
Kate prejema napotke od režiserja Pierra Morela.