Hollywoodski igralec že tretjič v Kijevu

Sean Penn Zelenskemu prinesel oskarja: "Ko zmagaš, ga vrni"

E. J.
9. 11. 2022, 08.44
Posodobljeno: 9. 11. 2022, 08.56
Deli članek:

Hollywoodski igralec in režiser Sean Penn, ki ga je Rusija sankcionirala zaradi kritiziranja vojne v Ukrajini, je med obiskom v Kijevu ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu posodil kipec oskarja

profimedia
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je včeraj srečal s hollywoodskim igralcem in filantropom Seanom Pennom med njegovim obiskom ukrajinske prestolnice Kijev v Ukrajini. Penn je Zelenskemu podaril enega od svojih kipcev - oskarja - z besedami: "Ko zmagaš, ga pripelji nazaj v Malibu."

"To je samo simbolična, smešna stvar," je dejal Sean Penn in sedel poleg ukrajinskega voditelja Volodimirja Zelenskega. "Ko zmagaš, ga pripelji nazaj v Malibu," je rekel.

Zelenski je Pennu, ki v Ukrajini snema dokumentarni film, to je njegov tretji obisk v tej državi od začetka vojne, podelil red za zasluge za krepitev odnosov, podporo ozemeljski celovitosti Ukrajine in pomoč pri popularizaciji države.

Videoposnetekv nadaljevanju še prikazuje oba moška, ​​ki gledata ploščo s Pennovim podpisom, datirano s 24. februarjem, datumom ruske invazije, postavljena je na Aveniji poguma, ki jo je Zelenski odprl avgusta v čast prijatelju Ukrajine.

Zelenski, nekdanji komik in igralec, je pozneje v video nagovoru tisto noč povedal, da je Penn "storil vse, da bi pomagal pridobiti mednarodno podporo", odkar je obiskal ukrajinsko prestolnico na dan invazije. Avenija poguma je po njegovih besedah ​​znak hvaležnosti uglednim ljudem, ki z Ukrajinci branijo svobodo, a tudi "opomin vsem prihodnjim generacijam", kdo vse se je združil za našo zmago.