Vse večje število deklic z imenom Elizabeth

Rebel Wilson svojo hčerko poimenovala po pokojni kraljici Elizabeti II.

E. J.
8. 11. 2022, 12.17
Posodobljeno: 8. 11. 2022, 12.51
Deli članek:

Strokovnjaki za otroška imena so po smrti britanske kraljice septembra 2022 napovedali povečanje števila deklic z imenom Elizabeth. Prva znana dojenčica, poimenovana po kraljici Elizabeti II., je hčerka zvezdnice Rebel Wilson.

profimedia
Junija je po celem svetu priljubljena komedijantka Rebel Wilson sporočila, da ni našla princa, ampak princeso svojih sanj, včeraj pa je sledila še ena novica: s pomočjo nadomestne matere je zdaj tudi sama postala mama.

Svojega otroka je Rebel Wilson predstavila včeraj, v ponedeljek. "Ponosna sem, da lahko naznanim rojstvo svojega prvega otroka, Royce Lillian, rojene prejšnji teden prek nadomestne matere,"je zapisala. 

"Želela sem tudi izvirno ime, ki se začne s črko R, in na koncu sem se odločila za ta tri imena. Lillian in Elizabeth sta imeni žensk v moji družini, ki ju občudujem. Tudi moje srednje ime je Elizabeth, po pokojni kraljici," je razkrila za revijo People. Dodala je, da je bilo držati svojo punčko Royce Lillian Elizabeth Wilson  prvič v rokah "neresnično in razburljivo".  

42-letna Rebel je tudi potrdila, da je njena partnerka Ramona Agruma načrtovala vse za rojstvo otroka in jo pohvalila, da je "neverjetna in tako odlična partnerica". Praznovanje je potekalo v hiši njene prijateljice Begum Sen in je bilo predstavljeno v Netflixovi oddaji Selling Sunset.

Razmerje in otroka razkrila preko Instagrama

Wilson in Agruma sta svoje razmerje na Instagramu uradno objavili 9. junija, ko sta na Instagramu objavili skupno sliko.

Vse več dojenčkov in dojenčic z imeni Elizabet, pa tudi George, William in Archie

Novica o poimenovanju njene hčerke je prišla kmalu zatem, ko so strokovnjaki za otroška imena napovedali povečanje števila deklic z imenom Elizabeth, po pokojni britanski kraljici. Ime 'Elizabeth' naj bi se po smrti kraljice povzpelo na lestvico 100 najbolj priljubljenih otroških imen tudi v Avstraliji, od koder je Rebel Wilson.Tudi druga imena iz britanske monarhije, kot so 'George', 'Charlotte', 'William', 'Archie' in 'Harry' so še vedno pogosta imena, ki jih danes izbirajo za dojenčke generacije Alfa. Kot so še poudarili strokovnjaki za imena, naj bi mnogi starši pomislili tudi na ime 'Lilibet', ki je bil vzdevek kraljice Elizabete. To ime je postalo še bolj pomembno, ko sta princ Harry in Meghan svoji hčerki dala ime Lilibet, ko se je rodila leta 2021.