Zabava

Rihanna po šestih letih izdala novo pesem, 'kriv' je pokojni igralec

M. T. V.
28. 10. 2022, 19.26
Posodobljeno: 28. 10. 2022, 19.29
Deli članek:

Pesem Lift Me Up je nastala za film Črni panter2 in je poklon pokojnemu igralcu Chadwicku Bosemanu, ki je naslovnega junaka igral v prvem delu.

Profimedia
Rihanna

Oboževalci so navdušeni: diva Rihanna je po šestih letih znova izdala samostojno pesem, napovedala pa je tudi prvi živi nastop po več kot petih letih, in sicer februarja med polčasom Super Bowla. Pesem Lift Me Up je soundtrack za film Črni panter 2: Wakanda za vedno, ki bo premiero doživel čez štirinajst dni. Da je pevka pristala, da ustvari to pesem, je 'kriv' pokojni igralec Chadwick Boseman, ki je igral naslovnega junaka v prvem filmu in je leta 2020 umrl zaradi raka na debelem črevesu. »Rihanna je jasno povedala, da jo je zapela zaradi njega,« pravi režiser filma Ryan Coogler.

Pevka je bila zadnja leta glasbeno manj aktivna, čeprav je sodelovala z drugimi umetniki, kot so DJ Khaled, PartyNextDoor in N.E.R.D., bolj se je povečala svoji blagovni znamki Fenty, ki ustvarja kozmetiko, oblačila in spodnje perilo, leta 2018 je zaigrala v filmu Oceanovih osem, letos maja pa je 34-letnica prvič postala mama – z raperjem ASAP Rockyjem sta dobila sina.