SLOVENSKI FILM

Gajin svet 2 si je ogledalo že več kot 50 tisoč gledalcev

M. T. V.
28. 10. 2022, 17.05
Deli članek:

Družinska romantična komedija Gajin svet 2 je tik pred jesenskimi šolskimi počitnicami prejela drugo zlato rolo za preseženih 50.000 gledalk in gledalcev.

Mare Vavpotič
Režiser Peter Bratuša in glavna igralka Uma Štader

Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev (DSFU) sta danes v kinu Komuna podelila drugo zlato rolo ustvarjalcem družinske romantične komedije Gajin svet 2. Nagrado so sprejeli člani filmske zasedbe z režiserjem Petrom Bratušo in Jurijem Zrnecem na čelu. Drugi del filmske zgodbe o navihani Gaji si je od konca avgusta, ko je bila premiera v ljubljanskih Križankah, do danes ogledalo 52.093 gledalcev, dvorane pa se še naprej polnijo.

»Druga zlata rola za preseženih 50.000 gledalcev je najlepše priznanje, ki bi si ga lahko želeli. S filmom smo se dotaknili ljudi, jih zabavali, jim kaj zanimivega prenesli in morda za uro in pol vzpostavili svet, ki ga poganja pogum, veselje in optimizem. Iskrena hvala vsem, ki ste si film ogledali, vsi ostali pa vabljeni k ogledu. Ali kot bi rekla Gaja: Res ni razloga, da ne pridete. A smo zmenjeni?« je ob podelitvi povedal režiser Peter Bratuša.

Tudi glavna igralka Uma Štader  ni skrivala navdušenja nad nagrado: »Vsak dan srečam veliko otrok, ki so si film že ogledali in tudi takšne, ki so šli v kino že dvakrat ali večkrat. Ko smo snemali, si nisem predstavljala, da bomo imeli toliko gledalcev in da bodo tako navdušeni. Vesela sem nagrade, ki je ne dobiš kar tako. Upam, da pridemo tudi do 75.000 gledalcev in da dobimo še eno.« 

Mare Vavpotič
Jurij Zrnec z mladima soigralcema Enejem Černetom Berčičem in Umo Štader

Gajin svet 2 je nadaljevanje priljubljene družinske romantične komedije o pogumni in navihani Gaji, ki si jo je na filmskih platnih in na televizijskih zaslonih v preteklih letih ogledalo blizu 300.000 gledalcev, obenem pa nam prinaša samostojno zgodbo, ki jo bodo z zanimanjem spremljali tudi vsi tisti, ki niso videli prvega dela. Gajin svet 2 obravnava pogoste probleme, ki jih srečujemo v današnjem času, kot sta ločitev staršev in nevarnosti svetovnega spleta. Nagovarja tako najstnike, kot tudi njihove starše.

Štirinajstletna Gaja (Uma Štader), ki živi v čisto posebni družini, se sooči z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družabnem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Kljub temu, da so počitnice in se z očetom (Sebastian Cavazza) in najstniško sestro Teo (Neža Smolinsky) odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica (Enej Černe Berčič) in policijskega inšpektorja (Lotos Vincenc Šparovec) reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame (Jana Zupančič) in učiteljice saksofona Eme (Ajda Smrekar), osreči tudi očeta.