slabo kot še nikoli

Kralj Karel III. povsem obupan zaradi princa Harryja

R.T.
14. 10. 2022, 16.34
Posodobljeno: 14. 10. 2022, 16.41
Deli članek:

Če kdaj, je njun odnos na psu ravno v tem času.

Profimedia
Kralj Karel III. in princ Harry

Odkar se je poročil z Meghan Markle, odnos med očetom in sinom ni več enak, čeprav še nikoli ni bil boljši kot v času tik pred poroko.

Eden od izzivov, ki v njegovi vladavini čakajo britanskega kralja Karla III., bo tudi, kaj narediti s sussekškima, ki sta britansko kraljevo družino pahnila v krizo, potem ko sta se odpovedala kraljevim dolžnostim in izbrala veliko bolj preprosto življenje v Kaliforniji, od koder sta sorodnikom modre krvi z izjavami naredila precej škode.

V svojem prvem nagovoru kot monarh je kralj bil zelo spraven, čeprav vseh ni prepričal. Ne gre pozabiti, da princ Harry na dan pogreba britanske kraljice Elizabete II. ni smel nositi vojaške uniforme, prav tako pa naj bi njemu in njegovi soprogi preklicali vabilo na recepcijo v Buckinghamski palači, ki jo je priredil kralj.

Karel III. naj bi bil zaradi Harryja povsem obupan, a upa, da se bosta lahko pobotala.

Do premika naj bi prišlo na samem pogrebu, kjer je kralj dobil priložnost govoriti s svojim sinom in njegovo izbranko. Tam naj bi se rodilo upanje, da bo mogoče še rešiti odnos. Da je temu res morda tako, priča fotografija sussekških, ki jo ima kralj v Buckinghamski palači.