USPEŠNA SLOVENSKA PEVKA

July Jones označena za bodočo superzvezdnico

M. T. V.
13. 10. 2022, 10.47
Posodobljeno: 13. 10. 2022, 10.55
Deli članek:

Slovenska pevka je nominirana za nagrado MME, ki ji lahko prinese 10 tisoč evrov nagrade in vavčer za turnejo.

Frederick Wilkinson
July Jones

Pevka July Jones, ki se nam je letos na Emi predstavila s pesmijo Girls Can Do Anything, se je uvrstila med petnajst nominirancev za nagrade Music Moves Europe Awards 2023. Gre za projekt Evropske Unije, ki izpostavlja prihajajoče sveže ustvarjalce, ki predstavljajo aktualne in bodoče trende v evropski glasbi. Vsakoletne nagrade so namenjene pospeševanju mednarodnih karier vzpenjajočih se evropskih izvajalcev, v preteklosti pa so jih že prejeli tudi Stromae, Rosalia, Dua Lipa, Mezerg ter Christine and the Queens.

»July Jones je bodoča superzvezdnica s prepoznavnim videzom in pogledom na svet. Njene provokativne elektro pop skladbe odlikujejo kot britev ostre melodije, sodobna produkcija in nepoštirkana besedila o odnosih, queerizmu in duševnem zdravju. Nadarjena slovenska ustvarjalka, je potem, ko se je že uveljavila kot avtorica besedil za druge izvajalce (tudi We Are Bulletproof za korejske zvezdnike BTS), zagnala svoj glasbeni projekt. Pred kratkim je izdala svoj prvi mikstejp Silly Little Dream Pt. 1. Prvi del konceptualne trilogije obdeluje rojstvo July Jones in je odličen uvod v spoznavanje njenega zvoka,« so zapisali v nominaciji za MME Award 2023.

July, katere pravo ime je Julija Aljaž, ena najbolj poslušanih slovenskih glasbenic na Spotifyju, na TikToku pa so njeno pesem z letošnje Eme Girls Can Do Anything izpostavili kot himno mednarodnega dneva žensk. Študirala je jazz na Berkeleyu, živi v Londonu, ob številnih tujih glasbenikih pa je sodelovala tudi z Raiven in Majo Keuc - Amayo. 23-letnica o sebi pravi, da je panseksualna oseba.

Pet zmagovalcev MME nagrad, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bo razglašenih 19. januarja na festivalu Eurosonic Noorderslag (ESNS) v nizozemskem Groningenu. Prejeli bodo vsak po deset tisoč evrov, dobitnik velike nagrade žirije pa bo poleg tega dobil še vavčer za zeleno turnejo v vrednosti pet tisoč evrov. Svojega favorita bo izbrala tudi javnost, ta prejme pet tisoč evrov nagrade.