EXATLON SLOVENIJA

Ta tekmovalec gre že petič v resničnostni šov

M. T. V.
22. 8. 2022, 15.21
Posodobljeno: 22. 8. 2022, 15.34
Deli članek:

Jan Klobasa je menda za dober denar v oddajah pripravljen narediti vse - če bo zmagal tudi tokrat, ga čaka 50 tisoč evrov.

Planet TV
Jan Klobasa

Planet TV je razkrili, kdo bo sestavljal rdečo ekipo druge sezone športnega resničnostnega šova Exatlon, ki na spored prihaja že 5. septembra. V ekipi bo kar nekaj športnikov, pa tudi drugih že dobro znanih imen. Med njimi je verjetno najbolj prepoznaven 24-letni Jan Klobasa iz Gornje Radgone, ki je večkratni udeleženec resničnostnih šovov doma in v tujini. Jan se je že trikrat podil po Kmetiji – enkrat je celo zmagal, a s pomočjo brata dvojčka Tilna, svojo potrpežljivost pa je poizkušal tudi v srbskem Baru. Jan je pred kratkim za revijo Lady dejal, da bi bil, kar se šovov tiče, za dober denar pripravljen narediti vse. »Denar je žal sveta vladar, česar se dobro zavedam, in moja udeležba v šovih je imela dober finančni učinek,« je priznal. In omenil, da bi se z veseljem preizkusil prav v Exatlonu, ker je športnik, rad tekmuje in se dokazuje. Pomisleke je imel le glede hrane, ker se mu je zdelo, da so je tekmovalci dobili premalo. No, bomo videli, ali je imel prav in kako bo 'podhranjenost' vplivala na njegove sposobnosti v šovu.

Janovi soborci v rdeči ekipi bodo še 26-letna Manca Šepetavc, nekdanja profesionalna atletinja, ki zdaj deluje kot osebna trenerka, leta 2017 pa je osvojila tudi naziv Miss športa, 27-letni Timotej Nuč, profesionalni akrobat in član akrobatskega dua Flipping Art, ki je navdušil tudi v hrvaških Supertalentih, 43-letna Teja Kralj, ki smo jo pred leti že spremljali v resničnostnih šovih, kar dvakrat je namreč sodelovala v Survivorju, 21-letna Lina Majcen se je že preizkusila pred televizijskimi kamerami, in sicer v Kmetiji, 30-letni Teo Čeh je član akrobatske skupine Dunking Devils, za kakšen dragocen nasvet pa bo lahko povprašal tudi svoje dekle, nekdanjo Exatlonovko Pino Umek, 22-letna Anamarija Kastelic je bila Miss turizma Slovenije 2021, 28-letni Michael Lovrec pa je nekdanji profesionalni nogometaš, ki deluje tudi kot model.

Planet TV
Teja Kralj

Rdeča ekipa velja za ekipo prvakov, ki se bo na osupljivih poligonih v vroči Dominikanski republiki soočila z modro ekipo izzivalcev. Ekipi bosta v izjemno težkih pogojih in napornih fizičnih izzivih tekmovali za skupne, pa tudi za individualne zmage. Na koncu najtežjega športnega tekmovanja na televiziji bosta zmagovalca namreč dva: najboljša tekmovalka in najboljši tekmovalec, ki bosta poleg pokala prejela tudi vsak po 50 tisoč evrov.

Junake in junakinje Exatlona bo skozi športne preizkušnje spremljal voditelj Jure Košir, nekdanji vrhunski športnik, ki dobro pozna svet športnih tekmovanj, med njegovimi dosežki pa je tudi olimpijska medalja. 

Blaz Vatovec
Jure Košir

Utrip med tekmovalci in tekmovalkami bo medtem preverjalIgor Mikič, ki smo ga kot tekmovalca spoznali v prvi sezoni, kjer se je prebil skozi več izločilnih dvobojev in se poslovil šele v zadnji tretjini tekmovanja.

Najtežji športni preizkušnji na televiziji pa se bo pridružila tudi komentatorska oddaja, ki jo bo ob tekmovalcema iz prve sezone Denisu Porčiču - Chorchypu in Franku Bajcu vodila Jasna Kuljaj.