VROČE POLETJE

Razvrat v Splitu: pobrali so jim kondome in vžigalnike

M. T. V.
11. 7. 2022, 11.07
Posodobljeno: 11. 7. 2022, 11.54
Deli članek:

Golota, alkohol in droge pod odrom, na odru pa največji didžejski zvezdniki na svetu..

Ultra
Ultra

Pretekli vikend se je v Splitu v Parku mladeži odvijal tridnevni festival Ultra Europe, na katerem so nastopila sama velika imena elektronske glasbe, kot so Armin van Buuren, Tiesto, Nicky Romero, Afrojack, Martin Garrix, Steve Aoki … Ker gre za enega največjih festivalov elektronske glasbe v Evropi, je bil temu primeren tudi naval na koncerte in gneča pred vstopom na prizorišče, kar so še poslabšali temeljiti varnostni ukrepi.

Varnostniki so pregledovali torbe in zaplenili vse nedovoljene (potencialno nevarne) predmete, nekateri so se pritožili, da so jim pobrali celo kondome in vžigalnike – slednje so potem na prizorišču lahko kupili za okoli 14,50 in pet evrov. Mladež se je pritoževala tudi nad cenami pijače: za pollitrsko plastenko vode je bilo treba odšteti okoli 4,50 evra, za pivo več kot šest evrov in za koktajl skoraj 15 evrov. So pa brezplačno vodo na prizorišču delili patri s svojimi katoliškimi prostovoljci.

Gneča pod odrom je bila nepopisna, zaradi izčrpanosti, dehidriranosti, padcev ter prevelikih količin alkohola in drugih opojnih substanc so morali večkrat pomagati reševalci – imeli so okoli 150 intervencij, na srečo nič hujšega, le tri osebe so sprejeli v bolnišnico zaradi zastrupitve z alkoholom in drogami ter zlomljenega nosu, piše Večernji list. Ravno z nedovoljenimi substancami (pa tudi s preprodajalci vstopnic in nekaj žeparji) so imeli največ dela tudi policisti (in pasji policisti), ki so pridržali 63 oseb, pri dveh so našli več kot sto gramov kokaina, več kot dvesto tablet ectasyja in okoli dvajset ampul MDMA-ja.

Na srečo pa policisti izven prizorišča niso zabeležili kakšnih posebnih izgredov po mestu. So bili pa nemalo zgroženi preostali obiskovalci in prebivalci Splita, ki so z odprtimi usti strmeli v nekatere napol gole mladenke in mladce, ki so v vročih opravah in kričečih ličilih hiteli na koncerte. Kakšen razvrat, je bilo večkrat slišati, medtem ko se mladi oboževalci elektronske glasbe in plesa, željni zabave, niso ozirali na začudene poglede.