ustvarila himno ženskega rokometnega Eura 2022

Počaščena, da lahko ženskam daje svoj glas

Nejc Simšič
14. 6. 2022, 21.18
Deli članek:

Trenutno ena najbolj vročih balkanskih zvezdnic, Senidah, je pred dnevi predstavila svojo novo pesem, ki je tudi nova himna Evropskega rokometnega prvenstva za ženske. Pesem Play with heart oziroma Igraj s srcem je tako podprla kampanjo opolnomočenja žensk v športu in širši družbi, ki je ena od rdečih niti rometnega prvenstva.

Tjaša Barbo
Regionalna glasbena zvezda Senidah je ustvarila novo himno Evropskega prvenstva v rokometu za ženske.

Priljubljena pevka Senidah, ki je zaslovela kot pevka skupine Muff, je pred leti stopila tudi na samostojno glasbeno pot, ki jo je čez noč izstrelila med največje zvezde Balkana.

Tjaša Barbo
Žensko rokometno reprezentanco je pevka obiskala tudi na treningu in z njimi zaigrala rokomet.

Novo himno ženskega rokometa sta pevka Senidah in producent Cazzafura zapakirala v zanimivo formo. Besedilo sta namreč stkala iz petih jezikov, angleščine, francoščine, španščine, italijanščine in srbohrvaščine: »To je bil prav poseben izziv. Če se malce pošalim, še dobro, da imam sorodnike iz različnih držav, ki so mi na primer lahko malo pomagali pri izgovorjavi francoščine, nekaj pa sem odnesla tudi od gledanja evropskih filmov, ki jih odkrivam v zadnjem času.«

Vse, česar se Senida Hajdarpašić dotakne, se spremeni v zlato: njene pesmi, Slađana, Dođi mi, Behute, Mišići, Fama in mnoge druge, so v hipu postale regionalne uspešnice, na portalu YouTube pa imajo njeni videi po več milijonov ogledov. »Zame se zaradi tega ni spremenilo veliko, čeprav se hkrati je. Predvsem več potujem, lahko si kupim več dragih stvari, čeprav sem si to že prej kupovala, pa tudi sedim zdaj za isto mizo in prijateljujem z zvezdniki, ki so bili v mladosti moji idoli. Priznam, lepo se imam in uživam,« je komentirala svoj uspeh. Veliko prijateljstvo je stkala z legendarnim Dinom Merlinom: »Z njim sem se res ujela in je kot nekakšen mentor, poln nasvetov in modrosti, ki jim sledim tudi sama. Ustvarila sva tudi skupno pesem Dođi mi, ki je za oba nekaj posebenga.«

ŽENSKAM DAJE GLAS

Senidah je pred dnevi na posebnem dogodku predstavila svojo novo pesem in videospot Play with heart, kar v prevodu pomeni Igraj s srcem. Ta je postala himna Evropskega prvenstva v rokometu za ženske, ki ga bosta med 4. in 20. novembrom gostila Ljubljana in Celje. »Ni treba leporečiti, ko se pogovarjate z nami. Ženske prenesemo vse, sploh ko stopimo skupaj. Ko se česa lotimo, se tega lotimo srčno, predano in ponosno. Zmoremo vse: na igrišču se lahko močno, trdo in strastno borimo do konca, brez zadržkov, hkrati pa znamo biti nežne, ljubimo, gremo v soboto zvečer ven, plešemo in smo lepe. Ta pesem govori o tem, da smo skupaj močnejše, ne glede na poreklo, barvo kože ali vero, in hkrati daje glas ženski moči ter energiji v športu, življenju in širši družbi. Česarkoli se lotimo, karkoli igramo – igramo s srcem. In določamo trende,« je novo rokometno himno komentirala pevka, ki pravi, da ji je rokomet blizu že od nekdaj. »Kot otrok sem doma vedno gledala rokomet, ker je bila tudi moja mama v mladosti rokometašica; tako nam ni preostalo drugega, kot da gledamo in navijamo z njo,« se spominja. »Reprezentantke sem obiskala na enem od treningov in z njimi tudi malo igrala. Bila sem presenečena in prav ponosna, kako močne ženske so. Sama sicer nisem toliko športno aktivna, razen plesa, sem pa zato toliko bolj strastna in glasna kot navijačica,« je še povedala v smehu.