legenda slovenske popevke

Kako se po srčnem infarktu počuti Oto Pestner?

Eva Jandl
14. 6. 2022, 19.08
Deli članek:

Pevec, skladatelj in aranžer zabavne glasbe Oto Pestner je med petkovim koncertom v polni dvorani v Rogaški Slatini ob koncu nastopa doživel srčni infarkt. »Je pri zavesti in dobro okreva,« nam je povedal njegov menedžer in razkril, kaj se je zgodilo.

Revija Zvezde Lady
Novice o njegovem zdravstvenem stanju menedžerju sporoča njegova soproga.

Oto Pestner se je z glasbo začel ukvarjati že zelo zgodaj, pri šestih letih je pel ob harmonikarski spremljavi očeta Ota Pestnerja starejšega v gostilni Koper, leta 1962 pa je nastopil v oddaji Pokaži, kaj znaš, kjer je osvojil drugo mesto. Takrat so mu pravili čudežni otrok. Po zmagi v Italiji na festivalu za mlade pevce v San Remu je postal mednarodno prepoznavno ime zabavne glasbe. Izdal je več kot 45 solo albumov, s skupino New Swing Quartet nadaljnjih 45, z Alpskim kvintetom prek 30 albumov, mnogi so bili prodani v milijonskih nakladah. Kot skladatelj, aranžer, producent in izvajalec je sodeloval pri ustvarjanju več kot pet tisoč skladb.

Legenda slovenske popevke, 66-letni pevec Oto Pestner, je na otvoritvenem koncertu Aninega festivala ob zadnji pesmi doživel srčni infarkt. »Zgrudil se je po drugem bisu, ko naj bi zapel zadnjo pesem. A imeli smo veliko srečo v nesreči, lahko bi se končalo huje. Oto je še vedno v mariborskem kliničnem centru in naj bi bil zunaj življenjske nevarnosti. Kakšni bodo naslednji koraki, pa bodo povedali zdravniki,« nam je povedal pevčev menedžer Gregor Karer. »Na srečo je bilo med obiskovalci koncerta zdravstveno osebje, dve medicinski sestri in zdravnica, ki so takoj priskočile na pomoč. In to, da je bil v dvorani defibrilator ter močan človek, ki je lahko pomagal. Sreča je bila tudi, da si ni poškodoval glave, saj je padel blizu monitorja. Sicer bi bilo lahko huje.« Karer pravi, da je Oto pri zavesti in dobro okreva, naslednje dni pa naj bi ga prepeljali v ljubljanski klinični center. Da bi povprašali o zdravstvenem stanju glasbene legende, ga kliče veliko ljudi, njegovih pevskih kolegov in kolegic ter novinarjev, nam je povedal.

PREBOLEL JE GRIPO IN KORONO

Ko smo nazadnje klepetali z Otom, je ravno prebolel korono, pred tem pa gripo. »Po teh boleznih ni imel zdravstvenih težav in je dobro okreval, že v nekaj dneh,« je dejal njegov menedžer. »Oto se je prej počutil odlično, imel je veliko nastopov.« Pevec se je sicer lani upokojil, a je še vedno z veseljem nastopal, sicer bi mu bilo dolgčas, nam je takrat dejal. Pred meseci je tudi shujšal po posebni dieti, kar 12 kilogramov, da bi lahko pel na odrih, razveseljeval številno publiko in bil z družino. Pri 52 letih je namreč postal očka dvojčicama Ani in Eli, o katerih nam je dejal, da sta zelo sinhronizirani in imata radi glasbo, posneli sta že nekaj pesmi.

Osebni arhiv
Oto s svojima dvojčicama, Ano in Elo, ki sta že posneli nekaj svojih pesmi.

Te dni se je nekaj slovenskih glasbenikov in glasbenic oglasilo tudi na družbenih omrežjih in izrazilo pretresenost ob dogodku, Otu pa so zaželeli hitro okrevanje.