Prvi trije dnevi

FOTO: Deželak Junak gre v vikend s fantastičnim presenečenjem

R.T.
3. 6. 2022, 17.36
Deli članek:

Deželak Junak je zaključil prve tri dni njegove dobrodelne pustolovščine po Sloveniji, kjer zbira denar za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. In prav otroci so tisti, ki Deželaka na poti množično spremljajo, ga spodbujajo in smu vlivajo dodatnih moči.

Darja Štravs Tisu
Dogodivščine Deželaka Junaka v prvih treh dneh potovanja.

Avantura se je začela v sredo na Bledu, kamor so ga pripeljali s prevezo čez oči, nato pa ga je Denis Avdić poslal na pletno na blejski otok. Tam je moral pobrati člane svoje spremljevalne ekipe, brez katere seveda ne more.

Deželak se je kot pletnar presenetljivo dobro znašel in se z ekipo odpeljal na dobrodelno pot. Ta ga je vodila proti Cerkljam na Gorenjskem, Komedi, Kamniku in Domžalam. Pozdravili so ga številni znani obrazi, Cene Prevc, Luka Jezeršek, Urša Bogataj, Nika Križnar, Robert Kranjec. Za dobro glasbo so poskrbeli HELP! A Beatles Tribute in skupina Imset.

Drugi dan je ekipa Deželaka Junaka začela v Ljubnem ob Savinji, nadaljevala v Mozirju, Žalcu, Celju, Laškem, Sevnici, Krškem in zaključila v Brežicah. Na poti so ga tudi tokrat poleg številnih otrok podprli znani obrazi: Gašper Bergant, Alen Lamper, Tadej Boženk, Tinkara Fortuna, Damjan Muko, Magic Alexander, Gloria Kotnik in Dejan Dogaja.

Darja Štravs Tisu
Dogodivščine Deželaka Junaka v prvih treh dneh potovanja.

V Celju ga je čakal prvi Gargamelov izziv: Vsak s svojim kužkom sta se pomerila v agilityju. Gargamel je prišel s svojo Manchee, Deželaku pa je žena Irena pripeljala psičko Calmo. Žal sta Deželak in njegova kosmatinka izgubila, a našega junaka to ni potrlo.

Že v petek ga je navsezgodaj v Novem mestu znova pričakal Gargamel, kjer sta se na šolskem igrišču pomerila v košarki. Ampak to ne v običajni košarki, temveč z očali, ki simulirajo pijanost. Tudi tokrat je Gargamel žal zmagal. Deželak se je nato podal v Dolenjske toplice, Žužemberk, Ivančno Gorico, Grosuplje in Škofljico. Kasneje pa je dobil fantastično tolažilno nagrado, karto za premiero dokumentarca o evropskih prvakih 2017 v Stožicah v Ljubljani, kjer je tudi končal tretjo etapo. Na njegovi poti ga lahko podprete z smsom POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.