Iskreno o hujšanju

Maja Založnik po izgubi 13 kilogramov: »energije imam za izvoz!«

Eva Jandl
2. 6. 2022, 20.36
Deli članek:

Pevka z izjemnim vokalom in prekrasno karizmo je uspela oklestiti kilograme, ki so se nabrali po porodu. Polna nove energije nam je Maja Založnik povedala, kako ji je to uspelo, zakaj ob nedeljah ne bo več pela za svoje poslušalce na spletu in česa se je v zadnjem času najbolj razveselila.

Osebni arhiv
Jeseni bo zapela na 60. festivalu Popevka.

Pred kratkim ste objavili svežo fotografijo in povedali, da ste izgubili kar 12 kilogramov. Kako vam je to uspelo?

Zdaj sem izgubila že 13 kilogramov (smeh), z zdravo prehrano, gibanjem, vsak dan hodim po stopnicah v 10. nadstropje. Najbolj pazim pri prehrani, da imam vedno pet obrokov na dan. Prej sem bila vedno napihnjena, imela sem kolobarje okoli trebuha – zdaj pa imam energije za izvoz, odlično se počutim. Pa kave ne pijem več.

Je bilo težko?

Po pravici povedano, moraš biti vztrajen in se odločiti za to spremembo, da narediš nekaj zase. Prej sem bila zelo nezadovoljna sama s seboj, razmišljala sem, katero svojo fotografijo naj sploh objavim, na kateri nisem zabuhla. Takrat sem si rekla, da je čas za spremembo. Seveda je zelo težko, potrebna je disciplina. Zjutraj si je treba zapisati jedilnik, kaj boš tisti dan jedel, da se ne pregrešiš. Jaz jem vse, od kruha, krompirja do testenin, ampak v manjši količini. Kruh si zdaj pečem sama doma. In čeprav je moj Marko kuhar, zdaj jaz večkrat kuham doma. Se pa še učim. Prej sem hrano dojemala kot nekaj, kar potrebujem, da ne bom lačna, zdaj pa mi je pomembno, kaj pojem. In to so zdaj predvsem zelenjava in sadje, popijem pa veliko tekočine.

Osebni arhiv
Do zdaj je izgubila kar 13 kilogramov.

Kako se motivirate, da ne obupate?

Imam zelo dobro podporo doma v svoji družini in tudi v moji podporni skupini za hujšanje. Tam se podpiramo, gremo skupaj na sprehod, enkrat na teden skupaj telovadimo. Ta podpora veliko šteje, da nisi čisto sam v tem.

Sprejeti ste na Popevko 2022.

Zelo sem vesela zaradi tega, zelo sem si želela na festival. Lani sem bila na 40. Melodijah morja in sonca, zdaj pa bom na 60. Popevki. Res noro! Letos je res moje leto!

Dolgo ste nas razveseljevali s svojimi spletnimi nedeljskimi vibracijami, v živo ste peli, menda se poslavljate?

Ker so se začeli koncerti in ob sobotah nastopam, moram ob nedeljah počivati, saj se glas preveč utrdi. Do zdaj sem oddajala v živo kar stokrat, Zdaj pa so šle moje »Sunday Vibes« na počitnice. Zapela sem čez 300 pesmi, imela štiri goste, uživala v vsakem trenutku. Vsi, ki me poznate, namreč veste, da sem rojena za petje in da se želim s svojim glasom dotikati vaših src.

osebni arhiv
Maja Založnik in Željko Bebek, pevec nekdanje jugoslovanske rock skupine Bijelo dugme

Zapela za Željka Bebeka

Pred kratkim se je Maja družila z Željkom Bebekom iz legendarne skupine Bijelo Dugme. »Pela sem na poroki, on pa je imel koncert v Mariboru, in ker pozna starše ženina in neveste, se je oglasil na poroki. Pel ni, sva se pa pogovarjala. In fotografirala sem se z legendo iz mojih mladih let, saj sem velika oboževalka skupine Bijelo Dugme. V čast mi je bilo, da sem pela pred njim in da je plesal na mojo glasbo!« je povedala.

osebni arhiv
Dve leti je Maja pela na Instagramu v živo ob nedeljah, zdaj so šle njene »Sunday Vibes« na počitnice.