Prenaporna turneja?

Obžaluje izjave v zvezi s smrtjo bobnarja skupine Foo Fighters

J.P.
18. 5. 2022, 11.28
Posodobljeno: 18. 5. 2022, 11.35
Deli članek:

Imel na bi dovolj. Želel naj bi se umakniti.

Profimedia
Taylor Hawkins

Matt Cameron, bobnar zasedbe Pearl Jam in dolgoletni prijatelj pokojnega Taylorja Hawkinsa, ki je po opnah tolkel za skupino Foo Fighters, obžaluje, da je spregovoril za revijo Rolling Stone. Njegove izjave naj bi namreč vzeli iz konteksta.

Njegovi zadnji dnevi

Profimedia
Matt Cameron

Rolling Stone se je v ponedeljek razpisal o Hawkinsovih zadnjih dnevih, za potrebe prispevka pa so se njegovi novinarji pogovorili z 20 njegovimi prijatelji. Članek se je v svoji končni obliki v največji meri osredotočil na pokojnikove duševne težave in željo, da mu ne bi bilo treba na z nastopi neusmiljeno naphano turnejo.

Hawkinsova družina in člani zasedbe Foo Fighters pri nastajanju prispevka niso želeli sodelovati. A nazaj h Cameronu. Hawkins naj bi mu zaupal, da je Daveu Grohlu, vodji Foo Fightersov, dejal, da ne zmore več. In čeprav naj bi se sporazumela, je časovnica turneje po tistem "postala" še bolj naporna.

Cameron se je za svoje izjave opravičil Hawkinsonovi družini in soborcem iz omenjene zasedbe. Njen predstavnik za stike z javnostmi je že sporočil, da njeni člani oporekajo "karakterizacij njegovih občutij".

Spomnimo. Hawkins je umrl 25. marca, ko je bila skupina na turneji v kolumbijski prestolnici Bogota. Imel je 50 let.

Skupina je po njegovi smrti turnejo odpovedala. Na sporedu je imela več deset nastopov po ZDA, Evropi in Avstraliji.