Prihaja v Ljubljano

Nina Badrić: »Moje pesmi so čustva, ki so morala priti iz mene«

N.S.
17. 5. 2022, 20.48
Deli članek:

Ta konec tedna v Ljubljano prihaja priljubljena hrvaška glasbenica Nina Badrić, tako bo po treh letih spet zapela slovenskim oboževalcem. Estradnica, ki bo letos dopolnila okroglih 50 let, pravi, da komaj čaka na magijo, ki jo vsakič znova pričara skupaj s Slovenci.

Marko Grubišić
Na koncertu v Cankarjevem domu bo zapela številne stare uspšenice in tudi nekaj novih pesmi.

Priljubljena hrvaška glasbena diva Nina Badrić je v tridesetletni karieri izdala sedem samostojnih albumov, napisala številne uspešnice, prejela osem glasbenih nagrad porin in z avtorsko skladbo Nebo leta 2012 zastopala Hrvaško na tekmovanju za pesem Evrovizije v Bakuju v Azerbajdžanu.

S svojimi glasbenimi uspešnicami je slovenske oboževalce nazadnje pobožala pred tremi leti, ko je navdušila v Cankarjevem domu; spomini na ta večer so zanjo nepozabni. »To je bil res prekrasen koncert, ki si ga bom zapomnila za vedno – tako jaz kot publika, ki me je nekajkrat vrnila na oder, in bila sem ganjena ob tem, kako zelo so ljudje uživali, v nekem trenutku sem celo jokala,« se spominja Nina, ki se to soboto zvečer vrača na oder Gallusove dvorane. »Koncerta se zelo veselim, predvsem pa želim, da občinstvo iz dvorane odide veselo, sproščeno in z lepimi spomini. Tokrat bom nastopila sama s svojim bendom, glasbenih gostov ne bo, saj imam za zapeti veliko novega,« pove z nasmehom. Tokrat sicer na žalost nima časa, da bi v Ljubljani ostala dlje. »Ljubljano zelo dobro poznam in jo obožujem, ampak me žal čaka res veliko obveznosti, zato bom po koncertu samo prespala v hotelu in nato odšla naprej.«

Marko Grubišić
Nina Badrić si želi, da občinstvo iz dvorane odide veselo, sproščeno in z lepimi spomini.

Letos bo praznovala okrogli jubilej

Talentirano Nino Badrić v naslednjih mesecih čaka kar nekaj koncertov, julija pa bo dočakala tudi veliko prelomnico v življenju, praznovala bo namreč pol stoletja. »Ja, okrogli jubilej! Presrečna sem, ker bom lahko priredila veliko zabavo in povabila vse, ki jih imam rada. To bo nepozabna zabava, s katero bom obeležila svojih prvih pet,« v smehu razkrije hrvaška pevka, ki sicer zasebno življenje rada ohranja zase. »Zame je zasebnost tista edina stvar, ki jo ohranjam zunaj dosega javnosti, to mi zagotavlja mir,« priznava, z nami pa je delila tudi nasvet za srečno življenje. »Predvsem je treba uživati življenje! V vsakem trenutku življenja moramo biti hvaležni, še zlasti v zadnjih dveh letih smo lahko videli, kako krhko in negotovo je vse. Živeti polno življenje je moj letošnji moto in vsem vašim bralcem želim, da jih spremljata dobro zdravje in sreča ter za seboj pustijo vse slabo,« je vsa raznežena povedala priljubljena estradnica.