IMENA SVOJIH OTROK

FOTO: Znane Slovenke o pomenu svojih trajnih poslikav telesa

Eva Jandl
26. 3. 2022, 18.46
Posodobljeno: 26. 3. 2022, 19.05
Deli članek:

Če je bilo tetoviranje v Evropi nekoč celo prepovedano, pa je trajna poslikava telesa zadnja leta postala pravi trend. Zanjo se je odločilo tudi precej znanih Slovenk, pa ne le za eno – nekatere bi rade s tetovažami prekrile večji del telesa.

Osebni arhiv
Pri 40 letih si je Ana Praznik omislila svojo prvo tetovažo

Zadnja se je za tetovažo, sicer svojo prvo, odločila televizijska voditeljica Ana Praznik, ki se je tetovirala kar v oddaji o prenovah. »V srednji šoli sem si tetovažo zelo želela, a se nekako nisem upala za to odločiti. Nisem tudi vedela, kaj naj si dam vtetovirati. Potem je to postalo 'must have', jaz pa nikoli nisem bila takšen tip,« je dejala Ana, ki se je za svojo prvo tetovažo odločila pri 40 letih, saj je končno vedela, kaj si bo za vedno vtisnila v kožo – ime svoje hčerke Otje.

/
Pevka Anja Rupel ima več tetovaž, zadnja med njimi je vrtnica na roki.

Tudi pevka in radijska voditeljica Anja Rupel ima med svojimi tetovažami eno, posvečeno svoji hčerki Luni: črko L na roki. Drugo roko krasi latinski citat Omnia mea mecum porto (Vse svoje nosim s seboj), ki si ga je vtetovirala za 50. rojstni dan. Na prstu ima namesto prstana tetovažo srca, na hrbtu delfina, njeno nogo pa krasi vilinski simbol za moč življenja. Tudi pevka Rebeka Dremelj si je namesto poročnega prstana omislila trajno poslikavo, skupaj ima sicer pet tetovaž, med njimi eno pod popkom na intimnem predelu, za katero pravi, da je namenjena njenemu možu.

OD FANTA DO LIKA IZ RAČUNALNIŠKE IGRICE

Osebni arhiv
Med tistimi z največ tetovažami je zagotovo Maja Založnik, ki je o njih sanjala vse od otroštva, ko je na televiziji videla tetovirane pevce v videospotih. Ima več kot 30 tetovaž, o njih pa pravi, da so njeno večno oblačilo in spomin, saj vsaka predstavlja določeno obdobje njenega življenja. Razmišlja sicer že o novih tetovažah, saj ima na voljo še veliko kože.

Nad tetovažami je popolnoma navdušena pevka Maja Založnik, saj njeno telo krasi več kot 30 poslikav. »Ko sem bila najstnica, sem oboževala tetovaže in sem sanjala o tem, da jih bom imela. Mami pa ni bila najbolj navdušena. Vsaka tetovaža predstavlja mene v nekem obdobju. Imam pevko, to sem jaz, pa pilotko, mornarko, ciganko, rockabilly fanta – to je moj fant – rožo s ključavnico ... Tetovaže imam predvsem po rokah, a tudi po stegnih. Hčerka Arwen jih včasih občuduje. Meni so zelo všeč in že razmišljam o novi – to bo moja hčerka Arwen,« je dejala Maja in dodala, da ima na voljo še veliko kože za poslikavanje.

Instagram
Rebeka Dremelj ima na prstancu tetovažo namesto poročnega prstana.

Velika ljubiteljica tetoviranja je tudi voditeljica Natalija Bratkovič, ki ima devet tetovaž, ena izmed njih je velika kar 40 centimetrov – lovilec sanj na njenem hrbtu. In ker je ljubiteljica računalniških igric, si je eno poslikavo dala narediti tudi na to temo: »Deset let sem igrala računalniško igrico World of Warcraft. Zdaj jo igram bolj občasno. Vtetoviran pa imam svoj lik, vilinsko ime in en urok v angleščini.«

Goran Antley / M24.si
Hrbet Natalije Bratkovič krasi 40 centimetrov velika tetovaža lovilca sanj