Taylor Hawkins

Umrl je 50-letni bobnar skupine Foo Fighters

R.T.
26. 3. 2022, 09.16
Posodobljeno: 26. 3. 2022, 12.07
Deli članek:

Taylorja Hawkinsa so v našli mrtvega v hotelski sobi v Bogoti, kjer bi morala skupina v petek zvečer nastopiti na festivalu.

Profimedia
Taylor Hawkins (levo) in Dave Grohl.

Ena najbolj znanih sodobnih rokovskih skupin je sporočila, da so ob smrti njihovega bobnarja, ki je tudi oče treh otrok, »pretreseni«, v sporočilu na Facebooku pa so izrazili tudi globoko sožalje Hawkinsovi družini. Vzrok smrti še ni znan.

Hawkins se je skupini Foo Fighters pridružil leta 1997, tri leta po njeni ustanovitvi. Dave Grohl, ki je pri Nirvani sedel za bobni, je postal pri Foo Fightersih glavni vokalist in njen najbolj prepoznavni akter. Na koncertih sta Hawkins in Grohl občasno zamenjala vlogi, Grohl je prijel za bobnarske palice, Hawkins pa je zapel. Skupaj so ustvarili uspešnice, kot sta Best of You in Learn to Fly, za katero so prejeli tudi prvega od dosedanjih desetih grammyjev. 

Grohl je v enem od lanskih intervjujev opisal svoje prvo srečanje s Hawkinsom in o tem, kako ga je prepričal, da se pridruži njegovi skupini, poroča Slovenska tiskovna agencija. Kot je povedal, si je v prvih desetih sekundah srečanja mislil, da je ali njegov dvojček ali najboljši prijatelj. "In seveda sem ga videl igrati bobne in si mislil, da je neverjeten bobnar," je dejal in dodal: "Ko sem ga poklical in rekel: 'Hej, iščem bobnarja,' je dejal: 'Veš, da sem tvoj fant.' In mislim, da je bilo to bolj povezano z našim osebnim odnosom kot s čimerkoli glasbenim."