Prva, ki je z jekleno mrcino neprekinjeno prepotovala vseh sedem celin

Benka Pulko: ženska, ki podira rekorde

D. D./revija Lady
9. 1. 2022, 19.03
Deli članek:

Njeno 2000 dni dolgo potovanje je podrlo kar štiri Guinnessove rekorde in ji tako korenito spremenilo življenje.

Zvone Šeruga
Benko Pulko je ob vrnitvi domov pred skoraj dvema desetletjema takole v objektiv ujel slavni Zvone Šeruga.

Nekatere stvari so večne in ostanejo v naših srcih še dolgo po tem, ko se več ne govori ali piše o njih. Ena takšnih prelomnic je dogodivščina Benke Pulko, svetovne popotnice, ki je z motorističnim podvigom premikala meje.

»Niti sanjati nisem upala, da bo moje 2000 dni dolgo potovanje podrlo kar štiri Guinnessove rekorde in mi tako korenito spremenilo življenje. Prav noro je pomisliti, da se je to zgodilo pred skoraj dvema dekadama, in od takrat se je zgodilo ogromno stvari. Vendar je skrajni čas za nove projekte, s katerimi bom začela takoj, ko dobim še kakšnega zlatega prinašalca. Bodite pripravljeni, kajti še vedno se nisem naučila, kako se predati,« sporoča borbena Benka.

Ponosna Ptujčanka se zadnje čase intenzivno posveča svojima razposajenima hišnima ljubljenčkoma. Kosmatincema se mora prav lepo goditi, da zanju skrbi prva ženska, ki je samostojna prevozila Savdsko Arabijo, naredila najdaljšo pot z motorjem glede na razdaljo in čas ter prva, ki je z jekleno mrcino neprekinjeno prepotovala vseh sedem celin.