Vprašanje lokacije

Bo princ Andrew zaradi tega odnesel celo kožo?

R.T.
29. 12. 2021, 10.05
Posodobljeno: 29. 12. 2021, 10.07
Deli članek:

Američanka Virginia Giuffre očita sinu kraljice Elizabete II., da jo je pred 20 leti, ko je bila stara 17 let, večkrat spolno zlorabil.

Profimedia
Princ Andrew

Primer je povezan s spolnim škandalom okoli milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki je po aretaciji avgusta 2019 storil samomor. Andrew je bil večkrat gost Epsteina, ki naj bi skupaj s svojo nekdanjo partnerko Ghislaine Maxwell več deset deklic in mladenk leta spolno izkoriščal.

Želja princa Andrewa je, da bi njegovo tožnico zaslišali pod prisego – seveda v upanju, da bi primer romal na smetišče zgodovine.

Z zaslišanjem bi pokazali, da Virginia Roberts Guiffre v resnici živi v Avstraliji in ne v Koloradu v Združenih državah Amerike, kot trdi. Kar pomeni, da newyorško sodišče nima pristojnosti.

Kot poroča britanski tabloid The Sun, 38-letnica, ki trdi, da jo je Andrew trikrat zlorabil, ko je imela 17 let, trenutno živi v Avstraliji z možem Robertom in njunimi tremi otroki. V več kot milijon evrov vrednem domu v Perthu je živela že, ko je vložila civilno tožbo; v Združenih državah Amerike pa naj bi preživela manj kot dve leti, odkar se je leta 2002 preselila v Avstralijo.

Na zaslišanju 4. januarja prihodnje leto bo znano, ali se bo postopek zoper 61-letnega britanskega princa nadaljeval. Princ Andrew je sicer vse obtožbe zanikal.