Hrvaški Elon Musk

Za priporočilo delavca Mate Rimac ponuja 1000 evrov

L.J.
29. 12. 2021, 10.06
Posodobljeno: 29. 12. 2021, 10.09
Deli članek:

Hrvaški podjetnik Rimac, ki stoji za podjetjem Rimac Automobili, bi za priporočilo delavca na področju nabave in logistike, odštel 1000 evrov bruto

Reuters
Mate Rimac ob električnem avtomobilu Rimac Nevera

Hrvaško podjetje Rimac Automobili, ki se ukvarja s proizvodnjo pametnih električnih avtomobilov, išče izkušene delavce na področju nabave in logistike. Za priporočilo delavca, ki ga bodo potem tudi zaposlili, so v podjetju pripravljeni odšteti 1000 evrov bruto, je na Facebooku zapisal ustanovitelj Mate Rimac. Tistemu, ki delavca priporoči, bodo vsoto plačali ne glede na to, ali je zaposlen v podjetju Rimac Automobili ali ne.

Večinski delež v Rimčevem podjetju je novembra prevzel nemški Porsche, ki bo z Rimcem združil moči pri proizvodnji. Rimac v podjetju ostaja manjšinski delničar, opravlja pa v podjetju naloge izvršnega direktorja.

Hrvaškega 33-letnika tuji mediji smatrajo za novega Elona Muska. V zadnjem času prejema precejšnjo pozornost tujih medijev, vključno z ameriškim CNN-om in britanskim BBC-jem.

Doma pa je Rimac deležen več kritik kot v tujini. Poslanka Katarina Peović iz vrst hrvaške leve stranke Radnička fronta je v začetku decembra izpostavila, da je Rimčevo podjetje od države v najem za 69 let dobilo zemljišče v velikosti 200 tisoč kvadratnih metrov, ki ga plačuje manj kot 13 centov na kvadratni meter.