ABBA SE VRAČA

Zgodovinska vrnitev: izdali bodo nov album

C.R.
3. 9. 2021, 19.00
Deli članek:

Saj ni res, pa je! Legendarna švedska pop skupina Abba je oboževalce presenetila in razveselila z najavo svojega prvega studijskega albuma po skoraj 40 letih.

Profimedia
abba

Očitno so Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog in Anni-Frid Lyngstad zakopali bojne sekire in se odločili za vrnitev na sceno.

Profimedia
abba


Štiričlanska skupina Abba se je razšla leta 1982, vse od takrat pa je vsak od njih zagotavljal, da nikoli več ne bodo nastopili skupaj, ne glede na denar, ki jim ga ponujajo glasbene založbe. Več kot očitno pa je, da se zarečenega kruha največ poje, saj so štirje švedski glasbeniki zdaj spet združili moči. To se je sicer glasno govorilo že zadnji dve leti. Zdaj pa so povedali, da so se medtem, ko so se pripravljali na vrnitev na odre, spet znašli v snemalnem studiu. »Sprva sta bili samo dve pesmi, nato pa smo rekli: 'No, morda bi morali posneti še kakšno,'« je dejal Benny Andersson. Na koncu so posneli deset pesmi – dve izmed njih so premierno predstavili na novinarski konferenci, ki so jo s pomočjo tehnologije spremljali po vsem svetu. Čisto nov album se bo imenoval Abba Voyage, izšel bo novembra letos, skupina pa za prihodnje leto napoveduje posebne virtualne koncerte.

Press
abba

»Prva pesem z naslovom I Still Have Faith In You je klavirska balada, ki upodablja vez, ki si jo delimo vsi štirje člani skupine. Ko je Benny zaigral melodijo, smo vedeli, da mora biti o nas,« so povedali člani Abbe, Björn Ulvaeus pa je pojasnil izvor pesmi: »Gre za to, da se zavedamo, da je nepredstavljivo biti tukaj, kjer smo. Tega si ne bi mogli niti zamisliti, da bomo po 40 letih izdali album in bili še vedno najboljši prijatelji ter še vedno uživali v družbi drug drugega in imeli popolno zvestobo. Kdo je to doživel? Nihče.«