rešil tri življenja

Organe pokojnega 11-mesečnega nečaka slavne igralke darovali

R.T.
3. 9. 2021, 16.08
Posodobljeno: 3. 9. 2021, 16.08
Deli članek:

Rešil je tri življenja.

Profimedia
Sharon Stone

Potem ko je ameriška igralka Sharon Stone pred tremi dnevi na družbenih omrežjih sporočila, da je njen še ne enoletni nečak River umrl, je igralkina družina zdaj razkrila, da so dečkove organe darovali.

Dečkov oče in igralkin brat Patrick ter njegova žena Tasha sta novico o darovanju organov objavila na Instagram profilu Centra za okrevanje in izobraževanje o darovanju organov (CORE). "Bil je najin mali šaljivec, najin dojenček, najin mali gurman. Zdaj je tudi River postal junak," sta zapisala. "Dokazal je, da so najkrajša življenja lahko najpomembnejša. Kot darovalec organov je River rešil tri življenja," sta dodala. 

Družina ni pojasnila, kako je mali River po domnevni popolni odpovedi organov lahko daroval svoje organe. Spomnimo: Igralka je v petek sporočila, da so njenega nečaka našli hudo bolnega. “Mojega nečaka in krščenca Riverja Stona so danes našli v postelji, s popolno odpovedjo notranjih organov. Prosim, molite zanj. Potrebujemo čudež,” je tedaj zapisala na Instagramu. Riverjeva mama pa je tedaj sporočila, da so ji zdravniki rekli, da njen sin “ne bo več nikoli isti”, tudi če se zbudi iz kome. Le tri dni kasneje je River izdihnil.