Zabava

Nadaljevanje serije Jezero na spored predvidoma okoli božiča

M. V.
13. 8. 2021, 12.20
Posodobljeno: 13. 8. 2021, 12.24
Deli članek:

Končalo se je snemanje serije z naslovom Leninov park in Dolina rož, ki predstavljata nadaljevanje izjemno uspešne televizijske serije Jezero izpred dveh let.

Ksaver Šinkar
Sebastian Cavazza na snemanju nadaljevanja Jezera.

Nadaljevanje Jezera nas bo popeljalo v Ljubljano, kjer se višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa (Sebastian Cavazza) in njegova ekipa srečujejo s tematikami brezdomstva, neonacizma in tajkunstva, pa tudi z rekreativnim športom, osebnimi krizami in starimi zamerami. Gre seveda znova za ekranizacijo romanov Tadeja Goloba, knjigi Leninov park in Dolina rož pa bosta združeni v eno sezono šestih novih 50-minutnih epizod. »Gre za dve med seboj povezani mininadaljevanki, vsaka s tremi deli, ki bosta na sporedu ena za drugo,« pojasnjujejo ustvarjalci. Prvo režira Klemen Dvornik, drugo pa Matevž Luzar.

Igralski zasedbi s Sebastianom Cavazzo, Niko Rozman, Matejem Pucem in Gregorjem Čušinom na čelu so se v novi sezoni pridružili še Radko Polič, Silva Čušin, Marijana Brecelj, Blaž Dolenc in Nejc Cijan Garlatti v Leninovem parku ter Iva Krajnc Bagola, Saša Tabaković, Primož Vrhovec, Ivo Barišič in Maja Primožič v Dolini rož. Snemanje je potekalo 53 snemalnih dni, izključno v Ljubljani. Serijo naj bi na TV Slovenija gledali konec leta.