presrečna

VIDEO: Prva sodna zmaga za Britney; izbere si lahko svojega odvetnika

B.K.
15. 7. 2021, 08.00
Posodobljeno: 15. 7. 2021, 08.13
Deli članek:

Zmago v bitki je proslavila z ježo in prevračanjem koles na travi.

Reuters
Britney Spears

Sodnica na sodišču v Los Angelesu Brenda Penny je na včerajšnji obravnavi primera opravilne nesposobnosti in skrbništva Britney Spears odločila, da si priljubljena pevka lahko sama izbere in najame odvetnika. Gre za pomemben korak v sodnem boju 39-letnice za vrnitev nadzora nad njenim življenjem.

Spearsovo bo zdaj tako namesto Samuela D. Inghama, ki je pevko zastopal vseh 13 let odkar je v skrbništvu, zastopal nekdanji tožilec Mathew Rosengart. Ingham je sicer pred kratkim dal odpoved, saj je pevka prejšnji mesec na sodišču priznala, da ji v 13 letih zastopanja ni povedal niti tega, da lahko zaprosi za konec skrbništva, enostavno z vložitvijo vloge na sodišče. To je v kombinacijami z obtožbami o zlorabi, ki jih je na obravnavi podala Spearsova, sodišče očitno prepričalo, da se strinja z njeno osebno izbiro njenega pravnega zastopnika.

Spearsova je bila leta 2008 spoznana za opravilno nesposobno, sodišče pa je njenemu očetu Jamesu Spearsu in drugim strankam dalo močno avtoriteto nad njeno kariero, financami, osebnim življenjem in zdravstveno oskrbo. Pevka je prejšnji mesec sodišče pozvala, naj skrbništvo ukinejo, in dejala, da jo skrbnik sili v nastopanje, jemanje psihiatričnih zdravil proti njeni volji ter nadzoruje njene reproduktivne pravice, tako da ji ne dovoli odstraniti kontracepcije. Omejuje ji tudi stik z njenima sinovoma in z novim partnerjem. “Nameravam se znebiti očeta [kot skrbnika] in ga obtožiti zlorabe instituta skrbništva,” je po porčanju ameriške televizije NBC včeraj sodnici dejala Britney. Očeta je obtožila, da ji je “uničil življenje”, zato želi proti njemu sprožiti preiskavo.

Po koncu obravnave je Britney zmago v tej sodni bitki proslavila tudi na Twitterju, kjer je objavila posnetek, na katerem jezdi konja, nato pa po trati dela kolesa. Oboževalcem se je zahvalila za podporo in zapisala, da čuti veliko mero hvaležnosti.