spomini

To je pesem, ki princa Charlesa požene na plesišče

R.T.
6. 7. 2021, 15.15
Posodobljeno: 6. 7. 2021, 15.15
Deli članek:

Morda ne več, a pred leti se ji ni mogel upreti.

Profimedia
Princ Charles

Britanski prestolonaslednik princ Charles je za bolnišnične radijske postaje, ki se vrtijo po britanskih bolnišnicah, izbral seznam svojih najljubših pesmi. Med njimi je tudi ena, za katero je rekel, da ga je včasih oblila s plesno vročico.

Gre za nekdaj priljubljeno, a danes manj znano pesem "Givin’ Up, Givin’ In" ameriškega ženskega pevskega tria The Three Degrees. “Dolgo časa nazaj mi je ta pesem dala neustavljivo željo, da bi vstal in šel plesat,” je dejal.

Ob tej je Charles izbral še 12 njemu ljubih pesmi za oddajo. Med drugimi je izbral še popevko "La Vie En Rose" francoske šansonjerke Edith Piaf, pesem "They Can’t Take That Away From Me" iz filma Shall we dance, ter "You’re A Lady" britanskega kantavtorja Petra Skellerna.

Med pogovorom za radijsko oddajo pa je izdal, da ima posebno mesto v njegovem srcu pesem "Don’t Rain on My Parade", ki jo je v muzikalu Funny Girl pela američanka Barabara Streisand. Ob poslušanju tega komada ga namreč preplavljajo posebni spomini, saj je igralko namreč pred 50 leti osebno spoznal. "Nikoli ne bom pozabil njenega bleščečega talenta in edinstvene vitalnosti in privlačnosti njenega glasu ter njenih igralskih sposobnosti," je dejal.