Zabava

Britney ni svobodna, je pa zato Bill Cosby

Nejc Simšič
5. 7. 2021, 20.36
Deli članek:

Ves svet je imel čeljust do tal, ko sta na dan prišli dve novici. Sodnica je zavrnila pritožbo Britney Spears, ki ostaja v primežu pohlepnega očeta. Je pa zato svobodo dočakal večkrat obtoženi posiljevalec Bill Cosby.

Reuters
Pop legenda Britney Spears se trenutno mudi na havajskem otoku Maui, odločitev sodišča pa je menda sprejela v solzah. Zdaj je vse strah, da se bo oče James svoji hčerki maščeval s še bolj krutimi pristopi, ker se mu je uprla na sodišču.

Ves svet zabavne industrije je šokiran in enakega mnenja: »Živimo v svetu, kjer posiljevalce osvobodimo, žrtve pa še naprej puščamo v rokah nepridipravov.«

S temi besedami so trenutno preplavljena vsa družbena omrežja in mediji, ki so tako komentirali dve sodni odločitvi. Igralec in komik Bill Cosby, ki je bil obsojen zaradi spolnih zlorab in je v zaporu prestajal desetletno zaporno kazen zaradi spolnega napada in omamljanja žrtve, je po treh letih za rešetkami odkorakal na prostost. Zapor je zapustil samo nekaj ur po odločitvi sodišča in se napotil v svoj dom v Filadelfiji. Igralec je na prostost odkorakal, potem ko so obsodbo zaradi domnevnih spolnih napadov razveljavili. Sodniki so namreč v svoji odločitvi zapisali: »Obsodba Cosbyja in presoja kazni sta razveljavljeni, on pa bo izpuščen.« In to kljub temu, da je v zadnjih letih slavnega komika več kot 60 žensk obtožilo, da jih je omamil in spolno napadel, kazen pa je prestajal zaradi spolnega napada na nekdanjo uslužbenko univerze. Na svojem profilu na twitterju se je oglasil tudi svoboden Bill, kjer se je zahvalil oboževalcem. »Nikoli nisem spreminjal svojega stališča ali zgodbe. Vedno sem ohranjal stališče, da sem nedolžen. Hvala vsem mojim oboževalcem, podpornikom in prijateljem, da so mi stali ob strani v tem času. Posebna zahvala pa gre vrhovnemu sodišču v Pensilvaniji za spoštovanje pravne države in pravnih zakonov.«

Profimedia
Bill Cosby je po treh letih svobodno odkorakal domov.

Britney izgubila pritožbo

Po drugi strani pa je zvezna sodnica včeraj odločila, da oče pop princese ostaja njen skrbnik. Pravna bitka, ki jo pevka bije na sodišču s svojim očetom, se vleče že več let, pred dnevi pa je zvezdnica tudi pričala na sodišču, kjer je dejala, da jo oče prek skrbništva zlorablja, saj ji omejuje pravice. Bila je tudi prisilno hospitalizirana in zdravljena z litijem. Devetintridesetletna pevka Britney Spears ostaja pod nadzorom in skrbništvom svojega očeta Jamieja, je odločilo sodišče.

»Zahteva, da se Jamesa P. Spearsa suspendira takoj po imenovanju podjetja Bessemer Trust iz Kalifornije kot edinega konservatorja posesti, je zavrnjena,« so navedli v dokumentu sodišča. Sodišče je v istem dokumentu zapisalo še, da Britney ni sposobna voditi svojih financ ali se upreti goljufiji oziroma jo zagrešiti pod vplivom koga drugega. Kot poroča ameriški medij, naj bi po hčerinem pričanju na sodišču Jamie Spears vložil zahtevo za preiskavo njenih trditev, da jo zlorablja z omejevanjem. Pevka je navedla nekaj pretresljivih dejstev, med drugim je dejala, da ji preprečujejo, da bi znova postala mati. »Lahko se izkaže, da so njene obtožbe resnične. V tem primeru bo sodišče iskalo rešitev; lahko pa se izkaže, da ne držijo. V tem primeru bo sodišče nadaljevalo postopek v zvezi s skrbništvom. Ni sprejemljivo za sodišče ali skrbnika, da ne bi storil ničesar v zvezi s pričanjem gospe Spears,« so dejali odvetniki s sodišča.