navdušil legendarnega miša in njegovo hčer

Mišo Kovač: »Luka ima nekaj dobrega v glasu!«

Katja Kaja Mejač
3. 7. 2021, 20.33
Deli članek:

Glasbenik je tokrat svoje moči združil s priznano hrvaško izvajalko Ivano Kovač, ki je sicer hči legendarnega Miša Kovača. Njuna pesem je v trenutku navdušila tako slovensko kot hrvaško publiko.

Neo Visuals
Ivana se je na Raayevo povabilo k sodelovanju odzvala takoj, ne da bi sploh slišala pesem.

Luka se veseli sproščanja protikoronskih ukrepov v Sloveniji in številnih koncertov. Obljublja namreč, da konec junija začne koncertno turnejo po vseh večjih slovenskih mestih, za katero upa, da bo trajala vsaj do konca septembra. In seveda bo na koncerte povabil tudi Ivano.

Priljubljeni pevec Luka Basi navduši z vsako pesmijo, ki jo predstavi javnosti, in trenutno publiko razveseljuje s pesmijo Danas, ki je plod sodelovanja s hrvaško pevko Ivano Kovač.

Pesem se je hitro uvrstila med najbolj priljubljene tako na slovenskem kot na hrvaškem youtube kanalu. »Komentarji, ki sem jih dobila od prijateljev, so odlični. Vedela sem, da je on v trendingu z vsemi pesmimi, to je pri njem že naravno, tudi jaz pa se zaradi tega počutim odlično,« nam je zaupala Ivana. Luka je sicer ob tem zelo skromen in zagotavlja, da se to ne zgodi z vsako pesmijo. Ivana pa je dodala, da ji je pesem z vsakim poslušanjem bolj všeč in si želi, da bi jo tudi poslušalci doživljali na tak način. »Nima roka trajanja, ni trendovska, ki bi jo čez mesec dni pozabili. Gre za večno pesem z retro pridihom, ki ga vsi poznajo, a je spet tu.«

LUKA NAVDUŠIL MIŠA KOVAČA

Ivana je sicer hči legendarnega hrvaškega glasbenika Miša Kovača in tudi on je navdušen – tako nad pesmijo kot nad Luko in njegovim glasom. »To je hit, in to lahko jaz, ki sem prodal 20 milijonov plošč, tudi rečem,« je dejal Mišo, o Luki pa, da odlično poje, da ima »gut«, nekaj dobrega v glasu. Všeč mu je, ker se prebija s pesmijo in glasbo, to pa je njemu sveto. Takšna pohvala je za Luko še toliko bolj pomembna zato, ker je bil Mišo Kovač eden izmed njegovih glasbenih idolov s področja nekdanje skupne države. 

Dallas Records
Ivanin oče, legendarni Mišo Kovač, je nad Luko in pesmijo Danas več kot navdušen.

ČAS JE ZA SPLIT

Dopustovanje na Hrvaškem Tako Luka kot Ivana bosta poletje preživela na Hrvaškem. Ivana bo imela »bazo« v Vodicah, kamor se odpravlja po Splitskem festivalu, Luka pa bo čim več časa preživel na otoku Pag, v katerega se je v zadnjem obdobju dobesedno zaljubil.

Luka in Ivana sta se s pesmijo Danas uvrstila tudi na znameniti Splitski festival, katerega tekmovalni del bo na sporedu konec naslednjega tedna. Pravita sicer, da se na nastop ne pripravljata preveč intenzivno. »V resnici – tako kot na vsak drug festival, razlika je le ta, da nimaš veliko časa, da bi si za tonsko vajo vzel recimo dve uri. Prideš na oder, zapoješ enkrat, in to je to,« nam je zaupal Luka. Najbolj zanimivo se mu zdi, da tonske vaje potekajo tudi vse do zgodnjih jutranjih ur, in to na dan samega nastopa. »Malo je neugodno, vedno se nekaj dogaja, potem pa mora vsak izvajalec preizkusiti oder, zapeti enkrat ali dvakrat, malo bolj znani mogoče celo trikrat ... to zna trajati do štirih, petih zjutraj,« pojasni Ivana in dodaja, da je festival zanju trenutno prioriteta.