nesreče v gorah

VIDEO: Danes v gorah kar tri helikopterska reševanja: "Gore niso hribčki, kamor bi šel v supergah"

A.S.
3. 7. 2021, 21.18
Posodobljeno: 3. 7. 2021, 21.21
Deli članek:

Gorski reševalci so imeli danes polne roke dela, gorenjski policisti medtem opozarjajo na previdnost.

PU Kranj
Ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika je bila danes trikrat aktivirana zaradi prijav nesreč v gorah

Ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika je bila danes trikrat aktivirana zaradi prijav nesreč v gorah. Že ob osmi uri zjutraj je ekipa z vojaškim helikopterjem poletela na pomoč gorskim reševalcem iz Mojstrane, ki so preverjali informacijo o domnevnih klicih na pomoč v severni triglavski steni. Poškodovanih oseb niso našli.

Okoli 10. ure je ekipa poletela na Krnska jezera, kjer je pomagala lažje poškodovanemu planincu. Pri vzponu proti planinskemu domu pri Krnskih jezerih je padel in si poškodoval glavo.

Sredi popoldneva pa so reševali še planinca, ki je na območju Viševnika v neustrezni obutvi zdrsnil in se tudi lažje poškodoval. Tuj državljan je imel srečo v nesreči. Bil je namreč na meji večjega padca, ker gre za zelo strm in spolzek teren. 

Tudi včeraj so sicer kranjskogorski gorski reševalci in vojaški helikopter na območju Prisojnika reševali neustrezno opremljene tuje planince, so navedli kranjski policisti, ki ugotavljajo, da je največ neustrezno opremljenih planincev v zadnjem obdobju tujcev. Oba poškodovana planinca sta bila prepeljana v zdravstveno ustanovo.

Gorenjski policisti ob tem opozarjajo na previdnost, ustrezno opremo in odgovornost: "Stanodajalce, pri katerih so nastanjeni tujci, prosimo, naj jih seznanijo z razmerami v sredogorju in visokogorju.  Gore niso 'hribčki', kamor bi šel v 'supergah'".