Evrovizija

Eva Boto ne more verjeti, da je minilo že skoraj deset let!

Eva Jandl
30. 3. 2021, 20.30
Posodobljeno: 30. 3. 2021, 22.23
Deli članek:

Med zadnjimi tremi maskami, ki so se razkrile šele v finalni oddaji šova Kdo si? Zvezde pod masko, je bila pevka Eva Boto. Zakaj je uživala pod masko in kaj želi naši letošnji evrovizijski predstavnici?

Osebni arhiv
Uresničile so se ji otroške sanje, a hkrati je čutila odgovornost, se Eva spominja časa, ko se je odpravljala na evrovizijski oder.

Dočakali smo finale prve sezone šova Kdo si ti? Zvezde pod masko, kjer sta dve ekipi znanih Slovencev ugibali, kateri znani slovenski pevci in pevke se skrivajo pod težkimi kostumi. Zmago v ugibanju so si prislužili Saša Lendero, Mimi Inhof in Milan Gačanovič - Gacho, pod zadnjimi tremi maskami pa so se razkrili Denis Porčič - Chorchyp, Dejan Krajnc in Eva Boto. Eva je bila v kostumu navihane koruze, ki je bila tudi uvod v zaroko na odru med sicer dolgoletnima partnerjema Sašo Lendero in Miho Herzogom. Evo smo po oddaji poklicali in povedala nam je, da je bila zanjo to neverjetna in predvsem neznansko zabavna izkušnja. »Ko si nadeneš masko, si preprosto druga oseba. Zdi se mi, da se lahko toliko bolje vživiš, ker veš, da te ne vidijo in ne vedo, kdo si. Res si lahko daš duška! Zdi se mi, da je bistvo tudi v tem, in res sem uživala.« Za Evo je že nekaj podobnih oddaj, zmagala je v zadnji sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas, pri komaj 16 letih pa nas je zastopala na pesmi Evrovizije, v Bakuju leta 2012, s pesmijo Verjamem. Kako na vse skupaj gleda danes? »Čez eno leto bo deset let, odkar sem stala na evrovizijskem odru, si morete to misliti?« je tudi sama presenečena. »Prav spomnim se tega trenutka, ko me je voditelj Klemen Slakonja pred devetimi leti v finalu razglasil kot zmagovalko Eme! Po eni strani sem bila neizmerno vesela, uresničile so se mi otroške sanje, po drugi strani pa sem čutila veliko odgovornost. Verjamem, da vsi ti mešani občutki zdaj obhajajo tudi Ano Soklič, ki nas zastopa letos. Ana, želim ti le eno – naj bodo tiste tri minute na evrovizijskem odru samo tvoje!« je zaželela vse najboljše naši letošnji evrovizijski predstavnici.

POSVETILA SE JE SEBI

Eva ima pedagoško izobrazbo in si želi, da bi nekoč združila dve svoji ljubezni: glasbo in delo z otroki. V zadnjem letu, ko ni nastopala, se je sicer posvetila predvsem sebi, je še povedala. »Počela sem stvari, za katere vem, da bi jih sicer dolgo odlašala, na primer pisanje magistrske naloge, pa več sem ustvarjala in se veliko gibala.« To pa tudi po zaslugi njenega novega kosmatinca, maltežana Luckyja, ki je pri Evi že eno leto: »Nasledil je psa, ki je bil z nami deset let in se je poslovil med prvo karanteno.«