OSEBNO

»Kljub vsemu mi je to leto dalo čudovito darilo, hčerkico Tio«

Eva Jandl
23. 12. 2020, 20.30
Posodobljeno: 23. 12. 2020, 22.45
Deli članek:

Popularni glasbenik Luka Basi o svoji četrti obletnici glasbenega delovanja, prvič pa nas je tudi spustil v svojo intimo in povedal, da se prav danes s svojo družino seli v čisto novo hiško.

Neo Visuals
Luka Basi je prijeten in iskren sogovornik.

Petnajstega decembra ste praznovali štiri leta, odkar ste kot meteor prileteli na glasbeno sceno. Kako se danes spominjate tega časa, bi danes kaj storili drugače?

Dan, ki bo v mojem spominu zapisan za vedno! Spominjam se kot nekaj neresničnega, potreboval sem par mesecev, da sem se sploh zavedel, kaj se je začelo dogajati z mojim življenjem in glasbeno kariero. Če bi vse začel še enkrat, ne bi storil niti ene stvari drugače, saj vedno stojim za tem in vedno bom predan temu, v kar verjamem. Zato bi po vsej verjetnosti bilo vse enako v teh štirih letih, kot je bilo zdaj, in še kako sem hvaležen za ta štiri nepozabna leta, za katera upam, da bodo trajala in trajala!

Izdali ste tudi novo pesem Prokleto zlato in posneli vroč videospot, v katerem ste pokazali skoraj vse. Prvič ste se pokazali v bolj seksi vlogi, kakšni so odzivi? Kako ste se počutili med snemanjem?

Kako komaj čakam, da jo zapojem na koncertu. Tako je težko, ko vidiš, da je ljudem pesem res všeč, in takšni prekrasni odzivi, a ko pride vikend, ne moreš na oder in ne moreš poslušati svojega občinstva, kako poje s tabo. Ampak mislim, da bo v letu 2021 počasi vse tako, kot je bilo. Odzivi na mojo malce razgaljeno vlogo so pozitivni. Ko smo snemali spot, se mi ni niti zdelo kaj takega. Saj pod tušem vendar ne moreš biti oblečen. (smeh) Med snemanjem se vedno počutim odlično, saj imamo s celotno ekipo prekrasen odnos in dobre volje nikoli ne manjka, tudi v teh časih ne! In tudi ko pade ideja – snemamo pod tušem, zgoraj brez, zaupam, da bo izpadlo estetsko in okusno. Mislim, da tudi je. (smeh)

Preoblekli  ste tudi Graševo božično pesem Fritula, je to vaša najljubša božična pesem?

Zagotovo ena izmed mojih najljubših božičnih pesmi! Ima tisto, kar v človeku prebudi željo po tem, da bi se spravil in iz garaže vzel tisto prežvečeno škatlo, v kateri je jelka, in začel z nasmehom na obrazu svoj dom pripravljati za prihod božička. In izvirna vsebina. Fritula za božično pesem. Vrhunska ideja.

Kje in s kom boste preživeli božič, imate radi božični čas? Imate kakšne posebne navade, kaj počnete za božič?

Božič bom preživel s svojo družino. To mi največ pomeni. Prav tako bo božič poseben, saj se ravno dan prej vselimo v novo hiško, ki bo kar hitro deležna božičnih okraskov! Ena izmed navad že iz otroštva je, da na predbožični večer pripravimo malce večjo večerjo, se družimo, pogledamo kakšen film in nato odidemo spat, darila pa pogledamo zjutraj, ko božiček že potuje nazaj domov.

Kako se boste spominjali preteklega leta in kaj si želite za prihodnje leto?

Kljub vsemu mi je leto 2020 dalo novo čudovito darilo, hčerkico Tio. Čeprav smo zelo zelo malo koncertirali, pa še to omejeno, sem vesel, da se moja glasba kljub temu širi, da ljudje še vedno komaj čakajo na moje nastope in nove pesmi, ki jih sprejmejo z veseljem. Tako da se mi zdi, da smo se v tem letu s publiko še na neki drugačen način povezali. Za prihodnje leto vsem želim zdravja, sreče, ljubezni ter verjetno, da se izpolni največja želja vseh nas, da se stvari vrnejo v normalo in da se spet lahko v polnih dvoranah objamemo in skupaj zapojemo Prokleto zlato ter ostale moje skladbe!