ŠOKIRANA

Najbolj obrekovana oseba leta 2019 je Meghan Markle

N.S.
13. 10. 2020, 20.55
Deli članek:

Britanski princ Harry in njegova žena Meghan sta zjemno kritična do žaljenja in diskriminiranja na spletu. Nekdanja britanska vojvodinja je ob svetovnem dnevu duševnega zdravja opozorila, da je bila leta 2019 v samem vrhu lestvice oseb, ki so si jih zlobneži na spletu največkrat privoščili.

Profimedia
Če se malo pošalimo, je vsaj v nečem osvojila prvo mesto, bila je najbolj obrekovana oseba leta 2019.

O Meghan Markle je bilo vse od zaroke s Harryjem napisano marsikaj, še posebej s strani zlobnih jezikov na spletu. Igralka in nekdanja britanska vojvodinja, ki je v začetku leta z možem Harryjem izstopila iz kraljeve družine, je povedala, da so jo pred kratkim seznanili s šokantno informacijo: »V letu 2019 sem bila na vrhu lestvice najbolj šikaniranih oseb na spletu, med moškimi in ženskami.«

Devetintridesetletnica je povedala, da je to dejstvo še toliko bolj grozljivo, ker takrat niti ni bila na očeh javnosti: »Bila sem na porodniškem dopustu z otrokom. Vseeno so si me močno privoščili, to je nepredstavljivo.« Izkušnjo, ki jo je doživela, je povezala s posledicami, ki jih takšna zloraba pusti na duševnem zdravju. »Če ljudje o tebi govorijo stvari, ki niso resnične, to pusti resnično uničujoče posledice na tvojem mentalnem zdravju in čustvovanju,« je dejala zgrožena igralka in mama sinčka Archieja.

Tudi otrok je ni obvaroval pred spletnim nadlegovanjem, kritikami in diskriminacijo, saj je bila, odkar se je omožila v britansko kraljevo družino, pogosto tarča žaljenja, med drugim zaradi svojega rodu in barve kože.