»MIR PRIDE OD ZNOTRAJ, NE IŠČITE GA ZUNAJ«

Hajdi je med prihodom na oder padla in se naredila mrtvo

Eva Jandl
5. 10. 2020, 20.45
Deli članek:

Nekdanja otroška zvezdnica je danes najbolj ponosna na svojo družino in družinsko srečo. Navihana Hajdi Korošec pa ima na zalogi tudi kopico zabavnih spominov iz časov, ko je še nastopala na odrih.

Osebni arhiv
Danes je podjetnica, zaradi posebnih razmer pa dela od doma.

Nekoč je Hajdi Korošec Jazbinšek (41) prepevala na odrih in pela otroške pesmi, ki jih otroci še danes radi zapojejo. Danes pa je uspešna podjetnica in skrbna mama, ki je najbolj ponosna na svojo družino, sinova Danteja in Evana ter moža Urbana Jazbinška.

»Mir pride od znotraj, ne iščite ga zunaj,« modro razmišlja Hajdi, ki se najraje posveča prav družini. Skupaj tudi radi in veliko potujejo, čeprav so jim trenutne razmere malce prekrižale načrte. »Trenutki, preživeti z družino, stran od ponorelega sveta, so neprecenljivi,« pravi dolgolaska, ki bi otrokoma rada pokazala čim več sveta in ju tako vzgojila v strpni in radovedni osebi, saj meni, da so potovanja najboljša življenjska šola in širijo obzorja.

Osebni arhiv
Hajdi pravi, da so trenutki, ki jih preživi z družino, neprecenljivi.

Padla in se pobrala

»Vedno sem rada nastopala in pela, glasba je še vedno pomemben del mojega življenja,« je povedala Hajdi. Tako je lani znova stopila pred mikrofon in zapela (ter napisala) pesem o kužku, tokrat za animirani film. Rada pa se spominja svoje glasbene kariere, v kateri je posnela več kot 40 pesmi; najbolj znana je zagotovo Naš kuža. Oktobra 2004 se je namreč zadnjič pojavila na odru in zaključila kar 15 let dolgo glasbeno kariero.

Osebni arhiv
Hajdi pri 13 letih, na enem izmed svojih nastopov

Med spomini na številne nastope je tudi ta, ko je ob prihodu na oder padla. »Bilo mi je 13 let. Imela sem nastop v Grosupljem, kjer sem med napovedjo, da prihajam na oder, padla, in to pred množico ljudi ... Nisem vedela, kaj naj naredim, in sem se naredila mrtvo. Hitro so me odnesli z odra, me položili na kuhinjski pult in oči me je vprašal ves zaskrbljen: Hajdi, si okej? Odprla sem oči in rekla, da sem, ampak da ne grem nazaj na oder.« To pa seveda ni bilo mogoče, zato se je na oder le vrnila. »Tako nerodno, kot mi je bilo takrat, ko sem morala s potolčeno in krvavo nogo nazaj na oder, ne vem, ali mi je bilo še kdaj v življenju. In ko sem prišla na oder, je bila čista tišina; takrat sem izjavila stavek, na katerega sem še danes ponosna: 'Velikokrat sem že padla in vedno znova sem se pobrala ... tudi danes.’«