Prebolel covid-19?

Donald Trump zapušča bolnišnico: »Počutim se bolje kot pred 20 leti. Ne bojte se covida«

C.E.
5. 10. 2020, 20.44
Posodobljeno: 5. 10. 2020, 21.22
Deli članek:

Ameriški predsednik je svojo odločitev sporočil na svojem najljubšem družabnem omrežju – Twitterju.

Reuters
Donald Trump že po štirih dneh zapušča bolnišnico.

Donald Trump je prehitel zdravniško ekipo in sporočil, da bo še danes zapustil vojaško bolnišnico Walter Reed. Pohvalil je delo vladne ekipe in tudi zdravnike ter dodal, da se ne sme dopustiti, da bi koronavirus "dominiral v naših življenjih". Dodal je še, da se počuti "bolje kot pred 20 leti".

Vodja Trumpove zdravniške ekipe Sean Conley je dejal, da se je predsednikovo stanje toliko izboljšalo, da ga lahko odpustijo iz bolnišnice. Njegovo zdravstveno stanje še ni povsem dobro, je dodal Conley, a dovolj dobro, da se lahko varno vrne v Belo hišo. Že tri dni ni imel povišane telesne temperature, raven kisika v krvi pa je tudi normalna. Za soprogo Melanio tako ni nevaren, saj je tudi ona okužena s koronavirusom, ki pa ga prenaša brez težav.

Trumpa so sprejeli v bolnišnico v petek, ko mu je padla raven kisika, zato so mu približno eno uro pomagali z dodatnim kisikom, v soboto pa še enkrat. V nedeljo se je že počutil bistveno bolje.

Trump je sredi predsedniške bitke, ki jo bije z demokratskim kandidatom Joejem Bidnom. Ko je v nedeljo z avtomobilom zakrožil okoli bolnišnice in obiskal svoje podpornike, je dal vedeti, da se kampanji ne bo odpovedal. Hkrati je izpostavil dosežke svojega vodenja ZDA in napovedal, da najboljše šele prihaja, v prvi vrsti z dodatnimi znižanji davkov, rastjo borznih indeksov in moči ameriške vojske. "Če pa si želite veliko zvišanje davkov, najvišje v zgodovini naše države (tolikšno, ki bo zaustavilo naše gospodarstvo in zaposlovanje), volite demokrata," je zapisal.