"kmalu bom nazaj"

Bieber se "ne drogira": zbolel za boreliozo, za katero ni cepiva

R.T.
9. 1. 2020, 09.10
Posodobljeno: 9. 1. 2020, 15.03
Deli članek:

Kanadski pevec Justin Bieber je sporočil, da so mu zdravniki diagnosticirali lymsko boreliozo. »Za mano so težka leta,« je 25-letnik zapisal na družbenem omrežju Instagram.

Profimedia
Justin Bieber je sledilcem sporočil, da se sooča z zdravstvenimi težavami.

Zvezdnik je povedal, da so špekulacije medijev, da je zasvojen z mamili napačne. Potem ko so v javnost pricurljale fotografije, na katerih je 25-letnik videti povsem izčrpan z izpuščaji po koži, so bili številni prepričani, da je vzrok uživanje prepovedanih substanc. »Pred kratkim so mi diagnosticirali lymsko boreliozo in hud primer kronične mononukleoze. Vse to je vplivalo na mojo kožo, delovanje možganov, energijo in splošno zdravje je izpostavil.

Bieber je sporočil, da bo o zdravljenju in bolezni več razkrila dokumentarna serija, ki bo kmalu objavljena na Youtubu. To je zaupal kar 124 milijonom sledilcev na Instagramu in jim sporočil: »Kmalu bom nazaj, boljši kot kadarkoli«.

Lymska borelioza

Lymska borelioza je bolezen, ki jo prenašajo okuženi klopi oziroma natančneje jo povzročajo bakterije, ki se imenujejo borelije. Cepiva proti lymski boreliozi pri ljudeh ni. Bolezen se običajno začne z rdečino, ki se pojavi nekaj dni do tednov po vbodu klopa, se počasi širi, na sredini bledi in dobi obliko obroča. Kožne spremembe trajajo nekaj tednov do mesecev, že v času kožnih sprememb ali pa v prvih mesecih po izginitvi se lahko pojavi prizadetost živčevja, sklepov ali srca. Lymsko boreliozo sicer zdravimo z antibiotiki. Zdravljenje je načeloma uspešno.