ZABAVA NA SNEGU

FOTO: Estradniki, ki veljajo za junake planinskega čaja

Andreja Comino
9. 1. 2020, 06.55
Deli članek:

Letos zima ni prav posebej radodarna s snegom. Tako po Sloveniji kot drugod po Evropi, kamor Slovenci sicer radi zahajamo na bele strmine, ga je le za vzorec. Toda najbolj strastni smučarji se ne morejo upreti spuščanju s smučmi in snežnimi deskami.

osebni arhiv
Hajdi Korošec ima rada tako poletje kot zimo.

Najbolj strastni so se na sneg odpravili že v začetku decembra, na tako imenovane »ski openinge«, otvoritve smučarske sezone, ko so marljivi smučarski delavci gledali v zrak in molili, da bi čim prej prejeli zajetno pošiljko belih puhastih kosmičev.

Če pa že to ne, da bi bilo vsaj toliko mrzlo, da bi lahko začeli izdelavo umetnega snega. Na nekaterih koncih so bile njihove prošnje uslišane in smučarji lahko uživajo v brezskrbnih spustih.

Nekdanja pevka Hajdi Korošec prisega na aktivni življenjski slog. Mamica dveh nadebudnežev obožuje aktivnosti, pa naj gre za potovanja po svetu ali ukvarjanje s športom. Medtem ko je trenutno njen najpogostejši šport tekanje za malčkoma, ki se zlepa ne utrudita, si zna vzeti tudi čas zase in si napolniti baterije. In te so ob pogledu na kičasto zimsko pokrajino v hipu polne. Tudi njena glasbena kolega, pevec skupine Čuki Jernej Tozon in član zasedbe Mambo Kings Aleš Bartol, sta strastna smučarja. Skupaj sta že marsikatero ušpičila in vsako leto se kar nekajkrat odpravijo skupaj smučat. Vsakič pa s seboj povabijo še kakšnega prijatelja.

osebni arhiv
Štirje mušketirji Tibor Baiee, Marko Stosič, Aleš Bartol in Jernej Tozon prisegajo na Francijo, kjer je nekoliko več snega za razkošno smuko in deskanje.

Na smučanje prav tako prisega ena najbolj zgovornih voditeljic na TV Slovenija, Irena Shyama Hlebš. Dolgo je bila turistična novinarka in tako je spoznala številne prekrasne kraje tako v domovini kot onstran meja. Strastna popotnica pa je zadnja leta zapisana športu. Ne le da o njem poroča, tudi sama se športno udejstvuje. Na smučeh je tako spretna, da jo le redkokdo ujame.

osebni arhiv
Športna novinarka in voditeljica Irena Shyama Hlebš veliko tistega, o čemer poroča, počne tudi sama. Smučanje naravnost obožuje.

Slovenski Joe Cocker oziroma Daniel Rampre pa ima dve, pardon, tri strasti: glasbo, svojo ženo Andrejo in smučanje, saj se je že kot otrok veselil prvega snega, da se je lahko odpravil na bele strmine.

osebni arhiv
Daniel Rampre pravi – bolj star, bolj nor. Tudi na smučkah, na katere prisega že od mladih nog.