Pod lupo

FOTO: Govornik v smučarski opravi, popek in tigrica

K.K.
8. 1. 2020, 06.50
Deli članek:

Kje in kako močno so v teh dneh blesteli znani in vplivni Slovenci?

Mediaspeed
Katarina Kresal

Katarina Kresal na novoletnem sprejemu Nogometne zveze Slovenije

Na novoletnem sprejemu Nogometne zveze Slovenije nekdanja političarka ni razočarala s svojo opravo. PriKresalovisem tako ali tako navajena, da je barvno usklajena, da z oblačili nikoli preveč ne izstopa in da se bolj kot ne opira na klasična in kakovostna oblačila. Na prvi pogled bi lahko rekla, da za to priložnost ni oblekla nič posebnega, a sem prepričana, da so jo na dogodku v tej oblekici s tigrovo podobo zagotovo opazili vsi. Na prvi pogled nedolžno oblačilo, po drugi strani pa Katarina z obleko pošilja simbolično sporočilo, da je bolj nevarna, kot je videti. Rdeči salonarji, ki so v odtenku njenih ustnic in torbice, so samo pika na i. Včasih ni treba pretiravati, da te ljudje opazijo, manj je lahko tudi več.  

Minister za izobraževanje Jernej Pikalo na proslavi 77. obletnice padca Pohorskega bataljona

Mediaspeed
Jernej Pikalo

Ne glede na zvrst javnih priložnosti, ob katerih se pojavljajo naši ministri in vidni politiki, bi od njih pričakovali vsaj nekakšen osnovni bonton pri oblačenju. Glavni govornik na letošnji proslavi Pohorskega bataljona, minister Pikalo, se je pojavil kar v smučarski opravi. Mogoče se je res odpravljal na bele smučine in je mimogrede zavil še na omenjeno proslavo. Mogoče pa je pozabil na slavnostno obletnico in ni imel časa obleči se dogodku primerno. Saj ne, da je jakna, ki jo nosi, grda, daleč od tega, je pa neprimerna in nespoštljiva za tovrstno proslavo, čeprav se je vsaj, kar se tiče barve, uskladil z dogodkom. O športnih hlačah ne bi izgubljala besed, pogrešam le huda smučarska očala in kapo s cofom. Odprto vprašanje ostaja, koliko je ministru za izobraževanje plačala blagovna znamka, ki jo je član vlade promoviral ves dan po televiziji in časopisih.

Pevka Alya na prireditvi Slovenka leta 

Mediaspeed
Pevka Alya

Da ima pevka Alya svojevrsten modni slog, ni nobena novost. Marsikdaj ob njeni opravi dvignem obrv, večkrat mi ni čisto jasno, kaj poskuša Alya povedati s svojim stilom. Tudi tokrat mi trza obrv. Da se je Alya odela v bleščice, ji niti ne zamerim, saj je bil dogodek Slovenka leta le par dni za silvestrovim. Črn klasičen jopič z bleščicami, še kar sprejemljivo, a dolgočasno za umret. Črn modrček pod belo majčko? Ji je zmanjkalo bleščic ali kaj? Popka tokrat niti ne bom omenjala, upam, da ga na dogodku ni nihče opazil. Ampak kaj je to, Alya, za božjo voljo, na dnu hlač? So to kosmati čevlji? Skibucke s perjem? Bolj ko gledam te hlače, bolj me spominjajo na konjske noge, s toplo obloženimi podkvami. Nekaj ljubezni do konjev Alya očitno prenaša tudi v svoj modni stil. Kaj pa se se je zgodilo z njenimi lasmi?  Se ji je mudilo, pa jih je posušila kar v avtu, na poti na dogodek? Auč.




NAMESTO ZABAVA JE V PASICI MODNA MILICA.

PO PRINCIPU TP Z1, LE DA NI TEKSTA; ZRAVEN PA JE POKONČNA POLOVIČKA ***null***