KMALU BO OČKA

Kolesar razpet med Girom in porodnišnico

Andreja Comino
25. 5. 2019, 07.46
Deli članek:

Primož Roglič je te dni z mislimi na eni najpomembnejših dirk na svetu, Giru, po koncu etape pa se najbolj razveseli, ko ga na cilju pričaka njegova izvoljenka Lora.

Osebni arhiv
Primož Roglič je z mislimi pri Giru, vendar se bo že kmalu ukvarjal še z bolj prijetnimi stvarmi, kot je crkljanje in previjanje dojenčka.

Primož Roglič, 29-letni kolesarski as iz Kisovca, ki se mu klanja vsa kolesarska elita, vse šopke in plišaste igrače, ki jih po etapah dobi za svoje uspehe (seveda je najbolj vesel rožnate majice), podari svoji Lori, ki se je že zdavnaj navadila na številne norosti, ki jih počne njen srčni izvoljenec.

»Ko nekdo reče, da nekaj ni mogoče, me ne gane več. Primož je tisti, ki vsak dan hodi po robu in premika meje mogočega,« je dejala Lora, ki dobro pozna lepe, pa tudi manj lepe plati življenja z vrhunskim športnikom. Zaveda se, da je njenemu Primožu trenutno najbolj pomemben Giro, in spremlja ga na vsakem koraku, čeprav je že čisto na koncu nosečnosti in se ji bo lahko vsak hip mudilo v porodnišnico.

Osebni arhiv
Redke proste trenutke nameni Lori. Takole sta uživala na plaži v Riccioneju. primo

Močna in mogočna Lora  

Vendar pa Lora pogumno prenaša zadnje dneve in tudi velikansko napetost velike svetovne tekme. Ko se bo drugega junija Dirka po Italiji končno zaključila, bosta lahko vsaj par dni uživala v svoji sreči in svežem starševstvu. Odločna Lora vse niti drži v svojih rokah: ko gre za Primoža poskrbi, da ima vse, kar potrebuje, in bo tudi uredila, da bo vse pripravljeno za prihod dojenčka. Takrat bo najpomembnejša Primoževa dirka v porodnišnico in ne glede na izid Gira nedvomno eno najlepših Primoževih odličij. Vrhunski športnik, ki je zasebno zelo skromen človek, povsem posvečen športu, pa se svoji izvoljenki zna tudi oddolžiti. Tako je pred kratkim prosti dan posvetil njej. Ker je bila kolesarska ekipa nastanjena blizu morja, sta se bodoča starša, ki se že neizmerno veselita naraščaja, odpravila na plažo in vsaj za nekaj ur pozabila na napetosti na tekmi ter obveznosti, ki ju še čakajo pred prihodom tako pričakovanega in želenega dojenčka.

osebni arhiv
»Na dirki včasih dobiš, včasih izgubiš. Lahko tudi oblačila,« se je pošalil kolesar, ko si je po grdem padcu strgal hlače in nadaljeval tekmo.